- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çıtır Patates mi? Olur Olur Maden Suyuyla Muhteşem Olur

Her Öğüne Yakışır
Çıtır Patates
Patates kızartması herkesin çok severek tükettiği bir yiyecektir. Kimi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi kimi ana yemeklerin olmazsa olmazıdır.
Yalnız küçük bir parantez açalım; uzmanların görüşüne dayanarak kalorisi nedeniyle sağlığımızı olumsuz etkilememesi açısından sık tüketmemekte fayda var. Elçiye zeval olmaz bunu da belirtmeden edemedim...
Hazır hafta sonu gelmişken güzel bir pazar kahvaltınıza, ya da ailecek oturabileceğiniz harika bir akşam yemeği masanıza eşlik etmesini isterseniz sizlere çıtır patates tarifim var.
Gerekli Malzemeler:
1kg kızartmalık patates
2 şişe soğuk maden suyu
1 tutam tuz
Sıvı yağ
Kağıt Havlu
NOT: Tüketeceğimiz patates miktarı yarım kg ise 1 şişe maden suyu yeterli.
Yapılışı:
Patateslerimizi soyduktan sonra kahvaltı içinse ince, ana yemeğin yanınaysa biraz kalın olarak istediğimiz şekilde doğruyoruz. (Ben ana yemeğin yanında tüketeceğimiz için kalın doğramayı tercih ettim.) Daha sonra doğradığımız patateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Nişastasını giderebilmek açısından bütünken değil kesinlikle doğradıktan sonra yıkamamız şart. Yıkama işlemini tamamladıktan sonra patateslerimizi derin bir kaba alarak üzerine soğuk maden sularımızı ve tuzumuzu ekleyerek yarım saat kadar bekletiyoruz. Bekleme süresi tamamlanınca kağıt havlu yardımıyla kuruladığımız patateslerimizi bol kızgın yağda ara sıra çevirerek altın sarısı rengini alana kadar kızartıyoruz. (Patateslerin yapışarak yumuşamasının nedeni tam kızmamış yağ ve tava boyutundan fazla patatesi aynı anda pişirmeye çalışmaktır. Bu yüzden patateslerin rahat hareket edebileceği ölçüde ve kızgın yağda kızartmak makbul olanıdır.) İşte bu kadar basit. Çıtır patates istiyorsak maden suyuyla bekletmeyi deneyebiliriz. Şimdiden afiyet şeker bal olsun...
Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın.
SİBEL YILMAZ