- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cızlak
Bana çocukluğumu hatırladan tatlardan yine bir tanesi.Ne de sık yapılırdı... Bir maniniz yoksa annemler size gelecek cümlesinden sonra kolaylıkla evet denilir ve hemen mutfağa koşulurdu.Zaman varsa fırınlı sobada veya atmaca fırında çörekler pişer;yoksa çabucak cızlak hamuru karılıverirdi.Mis gibi limon veya portakal kokan kolay kek çatalla hemen çırpılıp fırına yerleştirilirdi.Bu koku ile misafirler karşılanır, ''Ayaklarınıza sıcak su mu döksem;soğuk su mu döksem?''cümleleri ile oturtulur;koyu sohbete dalınırdı.Kimsenin eli dantelsiz yünsüz kalmaz,beğenilen el işleri oracıkta çıkarılıverirdi.Varsa evin genç kızı da, sıcak sıcak servis edilsin diye, mutfakta cızlakları bir bir tavaya dökerdi.Yanında genelde patates salatası, peynirler ve en güzeli mis gibi reçel ve pekmezlerle servis yapılırdı.Ben yine o günlere dalııııııp gittim neyse gelelim tarife:
Malzemeler:(10-12 adet için)
<ımg height="188" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/F36_S8003994.JPG" width="250" border="0"> <ımg height="188" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/9DB_S8003995.JPG" width="250" border="0">ımg>ımg>
Malzemeler:(10-12 adet için)
<ımg height="188" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/F36_S8003994.JPG" width="250" border="0"> <ımg height="188" src="http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/9DB_S8003995.JPG" width="250" border="0">ımg>ımg>