1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi çok seviyorum. www.defneyapragi.com adlı sitede yemek tarifleri veriyorum.
Dondrumalı pasta
Evet gerçekten harika!Özellikle sıcak yaz günleri için güzel bir pasta olarak aklımda tutacağım.Ellerinize sağlık.(yazılarınızı zevkle okuyorum)
11 Aralık 2008 00:33Kalbura bastı
Öncelikle şunu belirteyim ki öyle blog blog gezip tarif toplayan bir değilim,zaten buna zamanım bile yok.Kendime ait bir sitem var,orada mutfağımda yaptığım yemeklerin bire bir ölçüleri ile anlatarak tarifler veriyorum.bilgisayarla ancak bu kadar haşırneşirim.burada biraz da sitemi tanıtmak için yazıyorum. 20 yıldır mutfaklla haşır neşirim.bu kalbura bastı tarifini de ilimizde restore edilmiş bir konakta harika yöresel yemekler yapan bir lokantanın sahibinden almıştım.10-12 senedir bu şekilde yaparım.Tadan herkes te tarifini alır.Bu tarifi verirken de diğer hiçbir tarifimde de bu tatlı mutlaka böyle yapılır diye bir iddiada bulunmadım.Siz öyle bilir yaparsınız ben böyle.Çok hafif ve güzel olduğunu deneyen zaten anlar.Siteden tarifini alıp yapan herkesten övgüler aldım. www. defneyapragi.com
03 Aralık 2007 18:14Prenses pasta
pastanın içerisindeki amonyak aktarlarda bulunan ,gayet hijyenik;) gıdalarda kullanılabilen bir madde.zaten pişerken kokusu çıkarak tamamen uçuyor.kabartıcı bir madde olarak kullanılıyor.ama aynı pastayı kabartma tozu ile yapamayacak kadar farklılık yaratıyor.sevgilerimle
17 Kasım 2007 23:38