Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

CNNTÜRK ve NTV' nin seviyeli " salı " rekabeti

CNNTÜRK ve NTV' nin seviyeli " salı " rekabeti
 

Yeni yayın döneminde, salı geceleri, ülkemizin iki ciddi haber kanalı CNNTÜRK ve NTV televizyonlarının son derece düzeyli ve tatlı rekabetine sahne olacak. İlk haftaki manzara bunu işaret etti izleyenlere.

Aşağı yukarı aynı saatlerde başlayıp yine aynı saatlerde sonlanan iki tartışma programı başladı dün akşam. CNNTÜRK’te ki programın sunucusu Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun. NTV’deki prgramı ise Milliyet Gazetesi’nin usta yazarı Can Dündar yönetmekte.

Garip bir tesadüf müdür, son günlerin önemli gündem maddesi olmasından mıdır bilinmez, dün akşam her iki programda da “tarikatlar ve cemaatler” konuları tartışıldı. Ahmet Hakan’ın konukları arasında Prof.Dr.Toktamış Ateş, Prof.Dr.Hayri Kırımlı, Gazeteci Ruhat Mengi gibi isimler yer alırken; Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, Prof.Dr.Emre Kongar, Mehmet Kutlular, Ahmet Taşgetiren gibi isimleri ağırlayan Can Dündar’ın katılımcıları biraz daha ağır basıyor gibiydi.

Özellikle Yaşar Nuri Öztürk ve Emre Kongar’ın argümanları gerçekten de son derece doyurucu, akademik derinliği olan ve akıl-mantık çerçevesinde ortaya konulmuş, objektif yaklaşımlardı. CNNTÜRK’te Ruhat Mengi, NTV’de Zaman Gazetesi yazarı ve ismini hatırlayamadığım bayan gazeteci; yukarıda isimlerini zikrettiğim iki kurt hocanın ve Toktamış Ateş Hoca’nın karşısında son derece zayıf ve sığ kaldılar.

Can Dündar, son derece objektif ve daha çok tartışmanın güzergahında gitmesine ve tartışma teknikleri açısından olması gerektiği gibi yapılmasına ilişkin çaba harcarken ve bunu büyük oranda başarırken; Ahmet Hakan zaman zaman, yaptığı görevin formatının dışına çıkmakta beis görmedi ya da bunun farkına varamadı.

Sonuç olarak; her iki program da düzeyli ve yararlı idi. Bir o kanala bir bu kanala geçmekten yorgun düştük. Ama bence dün gecenin galibi NTV ve Can Dündar oldu. Bakalım önümüzdeki salı ne olacak?

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..