Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuğumu Hangi Doktora Götürmeliyim?

Çocuğumu Hangi Doktora Götürmeliyim?
 

Hayatınız normal akıp giderken siz ya da yakınınız, öyle bir hastalıkla karşılaşırsınız ki, ne yapacağınızı şaşırırsınız. Hangi doktora gitmeniz gerektiğini bilemezsiniz. Etrafınızdaki insanlardan yüzlerce doktor ismi duyarsınız. Oysa ki asıl istediğiniz, güvenebileceğiniz, hastalığınızı bir an önce tedavi edeceğini düşündüğünüz doktora ulaşabilmektir. Peki bu nasıl olacaktır?

Kızım daha doğmadan problemler başlamıştı, doğduktan sonra da emme zayıflığı ile devam etti. Çok az beslendiği için gelişim geriliği oluştu. Dört aylıkken beslenemediği için hastaneye yattık. Pek çok doktor gelip gitti. Her türlü tahlil yapılıyordu fakat bebek yemeyince elden ne gelir? Doktorun biri geliyor bebekten kan alıp gidiyor, bir diğeri evraklarına bakıp gidiyordu. Bize bakan doktorlardan biri ”Hastanede bir Gastroenteroloji, ve Beslenme uzmanının olduğunu, onun da görmesi gerektiğini “ söyledi.

Gece saat iki gibi odaya bir doktor geldi. Gece yarısı olmasına rağmen, diğer doktorlardan farklı olarak ilk önce kendini tanıttı ve elimi sıktı. Bebeğin yanına oturdu ve kızım hakkında konuştuk. Gelip giden doktorların hiç birini hatırlamıyorum ama Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı olan doktor Ahmet Memeşa o günden sonra kızımın doktoru oldu. Biz doktoru değil, doktor bizi bulmuştu.

O güne kadar doktorların kızımın hastalığı hakkında söylediği ve asla duymak istemediğiniz sözlerden sonra Ahmet beyin hastane odasının kapısında; “Merak etmeyin, 1 yaşını birlikte kutlayacağız.” demesi bize güç verdi. Söylenmedik hastalık kalmayan kızıma, sonuna kadar bakma güvencesinin verilmesi…. olağanüstüydü benim için.
.
Daha sonra Ahmet Memeşa’ın , birkaç yıl önce de yakın bir arkadaşımın zehirlenip çocuk hastanesine yatan oğlunu, ölümden döndüren doktor olduğunu öğrendim. O zaman da arkadaşım hayret ederek anlatmıştı. Doktorun kendileriyle nasıl ilgilenip, çocuğunun durumunu anlatmak için onları odasına çağırıp uzun uzun konuşmasını….

Belki de bir doktorun diğer tüm doktorlardan farklı, öne çıkması; teşhisinin ve tedavisinin yanı sıra sözcüklerinin sihrinde yatıyordur.

Kutsal olmasından öte, insan üstü bir yetenek gerekiyor, hastaya, hasta yakınına ve hastalığa ayrı ayrı yetebilmek.

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..