Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '09

 
Kategori
Yolculuk
 

Çocuklarla yolculukta oynanabilecek oyunlar

Çocuklarla yolculukta oynanabilecek oyunlar
 

Merhaba Sevgili Ebeveynler,

Sık sık seyahat eden bir çocuk annesi olarak, diyebilirim ki çocuklarla yolculuk gerçekten zor oluyor. Ama bu zorlu yolculukları keyifli anılara dönüştürebilmek sizin elinizde. İşte size yolculuk esnasında oynayabileceğiniz birçok oyun.

Otomobil, Tren, Otobüs vb. karayolu ile giden araçlarda oynayabileceğiniz keyifli oyun için ihtiyacınız olan tek şey pencere kenarında bir koltuk!

Çocuğunuz 0-3 yaş aralığında ise; pencereden dışarı bakarak onlara, yanınızdan geçen araçların adlarını öğretebilirsiniz. ''Bak bu kamyon'' , ''Bu bir Tır'' , ''Bu bir Araba'' vb.

1–2 yaş arası çocuklar sıfatları öğrenmeye başlarlar. Bu yolculuk, onların kelime haznesini ve sıfat kullanmasını öğretmek için harika bir fırsat olabilir. ''Kırmızı bir kamyon'' , ''Beyaz bir araba'' ''Uzun bir tır'' vb.

2–3 yaş arası çocuklar uzak noktalara odaklanabilir. Yol üzerindeki manzaralar, gördüğünüz bir dere, ağaçlar, çiçekler, tarlalar içerisindeki sulama sistemleri onların ilgisini çekecektir. Ayrıca; ''Yol kenarında gördüğümüz kırmızı çiçeklerden bir daha görürsen, bana haber ver'' diyerek çocuğunuzun hem hafızasını geliştirmiş( şekli/ resmi hafızaya kaydedip, benzerini görünce haber vermesi gerektiğini hatırlamak! ) hem de dikkatini uzun süre toplama yeteneğini geliştirmiş olursunuz. 0–3 yaş arası çocukların dikkatti bir noktaya toplama yeteneği ortalama 10 dakikadır.

3–6 yaş arası çocuklarınız için yukarıdaki oyun örneklerini rakam kullanarak oynayabilirsiniz. ''Gördüğümüz mavi araçları sayalım.'' , '' Gördüğümüz otobüsleri sayalım'' vb.

3–6 yaş arası çocuklar basit çizgiler çizebilirler. Koltuğunuzun servis masasını açarak Benim ''Araç Tombalası'' adını taktığım; İsim-Şehir oyunu ve Bingo karışımı bir oyun oynayabilirsiniz. Kâğıdı aşağıdaki gibi hazırlayabilirsiniz. Tabi ki araçların resmini yaparakJ

KAMYON TRAKTÖR BİSİKLET ARABA VB.

1-

2-

3-

4-

Çocuğunuz kaça kadar saymasını biliyorsa rakamları o kadar ekleyebilirsiniz.

Gördüğünüz araçların sütununa denk gelecek şekilde + , - , üçgen, daire vb. şekiller ile işaret koyup, hem şekilleri öğretebilir hem de el-göz koordinasyonunu geliştirici bir aktivite yapmış olursunuz. Hepinize iyi yolculuklar.
 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..