Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Çok Yüzlü 1 Mayıs

Çok Yüzlü 1 Mayıs
 

Çok Yüzlü 1 Mayıs


1 Mayıs, 1880’ lü yıllarda en vahşi halini sürdüren ABD kapitalizmine bir başkaldırı eylemlerinin kök saldığı gündür.

1 Mayıs, İkinci Meşrutiyet’in ilanından bir yıl sonra, 1909’da Üsküp ve Selanik’te Selanik’te Rum, Türk, Yahudi, Bulgar işçilerin hakları için kol kola yürüdüğü gündür.

1 Mayıs, kurtuluş savaşı sırasında antiemperyalist bir hüviyet kazanarak düşmana baş kaldırı günüdür.

1 Mayıs, işçi memur ayırımı olmadan tüm emekçilerin işine, emeğine, ekmeğine, bu gün ve yarınına sahip çıktığı bir gündür.

1 Mayıs, özelleştirme madurlarının, 1 Mayıs, iş bulamayan üniversiteli gençlerin, sözleşmeli adı altında hak maduru genç eğitim emekçilerinin feryatlarının dile geldiği gündür.

1 Mayıs, her alanda ayrıma tutulan kadınların, taciz ve istismara uğrayan çocukların, 1 Mayıs, köylünün, esnafın… 1 Mayıs, Marmara, 1 Mayıs, Ege, 1 Mayıs, İç Anadolu, 1 Mayıs, Karadeniz, 1 Mayıs, Doğu Anadolu, 1 Mayıs, Güneydoğu Anadolu, Yani tüm Türkiye’nin, Avrupa, Asya, Afrika, Amerika, Avustralya yani aynı kaderi paylaştığı tüm dünya emekçileri ile dayanışma günüdür.

1 Mayıs, 1 Mayıs 1977’ de ölüp kanları yerde kalanların anıldığı gündür. 1 Mayıs, kucaklaşma, alanları doldurma birlik ve beraber olma günüdür. 1 Mayıs, haksız duruma düşmeden hak arama, olgun ve bilinçli bir şekilde örgütlenmenin bilincine varma günüdür.

1 Mayıs, hepimize kutlu olsun.

(Sahte emek dostlarını hariç tutuyorum.)

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..