- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çörek otlu kurabiye

Minik minik tuzlu kurabiyeler... Şeker değiller ama insanın şeker gibi ağzına atası geliyor içinden , onları görünce. Hele o mahlebin kokusu, nişastanın verdiği o kıyır kıyır lezzet...En iyisi daha fazla sulandırmayayım ağzınızı da vereyim tarifi.
Çörek Otlu Kurabiye
5 Su bardağı un
2/3 paket margarin
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı mahlep
1 Yemek kaşığı nişasta
1/2 Çay bardağı su
1/2 Çay bardağı çörek otu
1, 5 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta ( Yumurtanın sarısı kurabiyelerin üzerine sürmek için ayrılır )
Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, un, sıvıyağ, sirke, su, çörek otu, kabartma tozu, tuz, mahlep, nişasta, yumurta beyazı birbirine katılarak yoğrulur. Hamur minik minik parçalara ayrılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Ön ısıtma yapılmış fırında, 175 derecede pişirilir.