- Kategori
- Yemek - Mutfak
Defne tatlısı

Defne, şeker mi şeker bir kız... Dalga galga saçları, inci gibi dişleri, koyu kahverengi gözleri, bıcır bıcır bıcır konuşmaları, gülümsemesi ... Sevmemeniz için hiç bir neden yok yani. Hele de insanın kendi çocukları büyüyünce; çocukların küçüklüğüne duyulan özlem kopup geliyor ta yürekten. İşte Defne ' de o özlemi çağrıştıranlardan biri. Ne zaman onu görsem kendi kızlarımın küçüklükleri geliyor gözlerimin önüne. Geçen gün onlara gittik. Çilekli bir tatlı yapmış anneannesi, pembe mi pembe. Defne de tıpkı o tatlı gibi; pembe hırkası, bilezikleri, yüzükleri... O da pembe mi pembe...Tatlının adını Defne tatlısı koydum. Ben çok beğendim Defne tatlısını, bakalım siz beğenecek misiniz ?
Kedi dillerini süte batırıp, ıslatalım. Borcama dizelim. Pişirdiğimiz muhallebiyi iyice çırpalım. Kedi dillerinin üzerine dökelim. Hazırladığımız çilek sosunu da muhallebinin üzerine boşaltalım. Dolapta bir süre bekletelim. Dondurmayla birlikte ikram edelim.
Muhallebi
1/ 4 Margarin
5 kaşık un
1 Su bardağı şeker
4, 5 Su bardağı süt
Margarini eritip, unla karıştıralım. Sütü ilave edip pişirelim. İyice pişince şekeri ilave edelim. Bir karıştırıp, altını kapatalım. Soğuyunca mikserle iyice çırpalım.
Çilek sosu
Çilekleri yıkayıp, süzdürelim. Robottan geçirelim. 2 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip, biraz daha çırpalım.