Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Cumhuriyet ve Din : Bir Kızı Köyünden Alabilirsin Fakat, Köyü Kızın İçinden Alamazsın (3)

Cumhuriyet ve Din : Bir Kızı Köyünden Alabilirsin Fakat, Köyü Kızın İçinden Alamazsın (3)
 

Bilmemek tehlikeli değildir. Bilmediğini bilmemektir, tehlikeli olan.


Batı Uygarlığı, Bilim ve Teknoloji'de ilerlemesine, maddesel gelişme sağlamasına rağmen, neden insanlığa mutluluk getirememiştir ?

Alkol, Yıkıcı Silahlar, Çevre ve Hayvan Sevgisi... Daha Doğrusu, Çelişkisi (!)

- Tüm tıbbi ve bilimsel araştırmalar, "Birey ve Toplum için" alkolün zararlı etkilerinin olduğunu kanıtlamamış mıdır ? Peki bu neden önlenmez ve bu konuda tedbir alınmaz, üstelik de (tüketimi) teşvik edilir ?

- Batı Uygarlığı, (devlet) bütçesinin çoğunu kimyasal ve nükleer silah üretimine ayırmakta değil midir ? Dünya savaşlarında kaybedilen insan ve çevreye verilen zarar, batılı düşünürlerce nasıl açıklanmaktadır ? Japonların kafasında patlayan (!) iki atom bombası da buna dahil.

- Batılı Toplumlar, (bir taraftan) hayvanlar için merhametli olduklarını iddia ederken; diğer taraftan sömürmek üzere, kırk oyunla işgal ettikleri yoksul ülkelerin insanlarını yurtlarından sürerek, onların açık denizlerde, sınırlarda, insana yakışmayan şartlarda ölmelerine izin vermektedir ? Bosna-Hersek, Afganistan, Libya, Irak, Suriye ve Afrika ülkelerindeki katliamların izahı nedir ? Bir Suriyelinin, Iraklının, Afrikalının, bir kedi-köpek kadar değeri yok mudur?

- Ahlaki düşkünlük (ahlaki sapıklık) ne adına teşvik edilmekte, özendirilmektedir ? Bunların teşviki ile ortaya çıkan hastalıklar, birilerine kazanç mı sağlamaktadır ? İnsanın yozlaşmasının, bugün ve yarın kime bir yararı olacaktır / olması beklenmektedir ?

- Gelişmiş Batılı ülkelerin üretim ve ihtiyaç fazlası gıda ürünlerinin fiyatlarının düşmemesi adına kutuplarda depolanması veya okyanuslara atılması, ekonomik gerekçelerle açıklanırken, insani gerekçeler neden görmezlikten gelinmektedir ?

- Batılı ülkelerde akıl hastahanelerinin ve düşkünler evlerinin arttığı doğru mudur ?

- Batı ülkelerinde "aile"nin, "yuva" özelliğini (samimiyetini) kaybetmesinden dolayı, evliliklerin ve (böylelikle) giderek de nüfus azalması ile Batılı toplumlar, (kendi yaktıkları) ateşlerine kendilerini atarak, kendilerini yok mu etmektedirler ?

- Batı Uygarlığı maddeye baş köşeyi, insana ise ateşi mi münasip görmüştür ? 

 

www.canmehmet.com

Devam edecek...

- Batı Medeniyeti, İslam Medeniyetinden neden tam olarak yararlanamadı ?

...

Yararlanılan Kaynak : https://www.quora.com/What-are-the-major-differences-between-the-world-views-of-Eastern-and-Western-Civilizations           http://hassanelagouz.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..