Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Cunta özlemi!

Cunta özlemi!
 

Hulki Cevizoğlu


Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük yükünü Uzmanlar ve Astsubaylar çeker. Ama her iki meslek grubuda neredeyse bir subayın 1/10 u kadar hakka sahip değildirler. Son dönemlerde sosyal medyayı abluka altına alan Astsubaylar dışında şimdi de uzman erbaşlar aynı şekilde örgütlenmeye ve sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya başladırlar. Peki Silahlı Kuvvetlerin bu iki zümresi bu kadar isyan halindeyken diğer zümre olan Subaylar hallerinden şikayetçimidir? Cevizkabuğu programını izleyene kadar  bu konuda karışık duygulara sahip iken program bittiğinde Üstsubayların gayet memnun olduklarını hatta mümkün olsa darbe dönemlerinde tanınan yetkilerin artırılarak kendilerine verilmelerini talep edecekler. İşte örnek Nilgün Doğan, tekrar izleme imkanı olanlar kaçırmasınlar, bu ülke nasıl bir cendereden geçmiş daha iyi anlaşılır.

Dün gece yani 25/05/2012 Karadeniz Tv.de yayın yapan Hulki cevizoğlu'nun Cevizkabuğu programını izleyene kadar subaylarında bu durumdan rahatsız olabileceklerini değerlendiriyordum. programı izlerken resmen 1990 lı yıllarda başlayan "İKNA ODALARI" dehşetini yaşadım. Ortada emekli Bnb. Gürcan Onat sağda bir paşa, solda kendini asker zanneden Darbeci bir paşanın eşi, karşılarında da Hulki Cevizoğlu. Konu; Ordudan namaz kıldığı için insan atılır mı? Aman Allahım. Paşa bir yandan Gürcan Onat'a ısrarla soruyor; Cumhuriyet ne demektir? Cuntacı eşi oradan haykırıyor Laikliği de sor!  Cevizoğlu karşıdan "hadi cevap ver cevap ver .. ne duruyorsun.." Hıı bak işte hepiniz irticacısınız bizde bütün kirli çamaşırları buraya dökeriz tarzı çapraz sorgu gibi inanılmaz bir sorgulama.. Program esnasında Astsubaylar ve uzmanlar dan sıkça gelen twitlerden bunalan Cevizoğlu başlıyor isim isim gelen twitleri deşifre etmeye.. Israrla ismi tekrar ediyor.. Amaç o twitin sahibi hakkında bir şekilde işlem yaptırtmak. "Astsubayların bu durumlarına ne diyorsunuz?" diye cuntacı paşanın eşine soruyor.. Cevap ; onlar canımız onlar olmasa ordu ayakta durmaz vs vs.. Sonra da eklemeden geçemiyor "aaaa bunlarda abarttı ama, yeter artık !" içindeki gerçek kişilik konuşuverdi. Astsubay ve uzmanların tek görevi vardı o da paşalara ve üst subaylara hizmet etmek. Vatan savunması vs teferruat aslolan paşa ve eşlerine  hizmet etmek. TSK içinde demokrasiden vs. den dem vuran Cuntacı bayan hiç te inkar etmeden bir darbenin özlemi içinde olduğunu belirtiyor. Gürcan Onat ortam gerilmesin diye direndikçe cunta kafalı zihniyet 3 yerden Bastırıyor ki ağzından Atatürk aleyhine tek cümle alabilirmiyiz diye. Onat zeki biri kurulan tuzaklara düşmeden programı tamamladı. Programın ardından sosyal medya'da oluşan ortak görüşler ise netti.

1- Hulki Cevizoğlu artık bitmiş, uzatmaları oynuyor.

2- Darbe kafası halen aktif

3-Paşa eşleri ise kendilerini Cumhurbaşkanı yada Ordu komutanı gibi görmeye devam ediyor.

Peki, subaylar bu durumlardan memnun mu? Asla..Türkiye’nin gerçeğine vakıf, ileriyi Gören genç subaylar bu durumlardan rahatsız. Ancak cunta kafasının hâkimiyetinden dolayı tek kelime edemiyorlar. Buna Vesayet diyoruz. Vesayet  "yahu bir gün bu Adamlar darbe yaparsa biz ne oluruz" korkusudur. Bu ülke de her şeyin normale binmesi için Cuntacı kafaların bir an önce tasfiye edilmesi, eğitim sisteminin komple değişmesi, genelkurmay'ın MSB ye bağlanması, 211 sayılı kanunun değişmesi artık farz olmuştur.

Yoksa ne Olur, Nilgün Doğan gibi statükocu askeri kafa yapısına sahip insanlar sırça saraylarına, cunta padişahlığı dönemine dönme hayaliyle yapmadıklarını bırakmazlar.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 9
: 632
Kayıt tarihi
: 09.07.11
 
 

Başarının sadece kendi içimizde bir engel olduğunu 40 yaşından sonra bellemiş, Osmaniye li bir ga..