​ Daha önce işçi değil miydiler ! / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Daha önce işçi değil miydiler !

Daha önce işçi değil miydiler !
 

soma


Maalesef ki Soma'da meydana gelen bir KAZA sonucu son belirlemelere göre toplamda 301 maden işçimiz hayatını kaybetti. Soma'da meydana gelen bu patlamadan sonra Türkiye'de 3 gün yas ilan edildi. Bunların yanı sıra düzenlenmesi planlanan bir çok yöneticinin programları, eğlence programları ve konserler iptal edildi veya ertelendi. Hatta bir çok ünlü radyo programcısı yaptıkları mizah programlarında o gün mizah yapmadılar ve sadece slov parçalar yayınladılar.

Hatta bunlarla da bitmedi herkes sosyal medya hesaplarını siyaha boyadılar. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarından herkes bir çok paylaşımlarda bulundular. Profil resimlerine bir madencinin resmini koydular. Kapak fotoğraflarını değiştirdiler. Bu kadar şey yapıldı. Elbette bu tarz yaklaşımların ve paylaşımların olması güzel bir şey, en azından bazı şeylerin bilincinde olduğumuzun bir göstergesidir. En azından o ailelerin acılarını bir nebze de olsa paylaşmaya çalışıyorsunuz. Ama bu kadar saydığım şeyler içerisinde atladığım bir nokta var. Bugün resmini paylaştığınız ve o resmin altına duygu yüklü mesajlar yazdığınız işçiyi yarın yolda yürürken gördüğünüz zaman yüzüne dahi bakmayacaksınız. Hatta küçümser bir gözle bakıp yanından hızla uzaklaşacaksınız. Otobüste giderken siz elinizde akıllı telefonlar ile oynarken yanınıza oturan bir işçiden rahatsız olacaksınız ve yanından kalmak için yer arayacaksınız. Eeee peki nerede o dünkü paylaştıkların ve yazdığın mesajların ???

Benim asıl burada dikkat çekmek istediğim nokta kesinlikle insanlara öldükleri zaman değer vermeyin. Sabah işe giderken etrafı süpüren bir belediye çalışanına GÜNAYDIN demeyi çok görmeyin. Veya evinize su tesisatını döşemeye gelen bir çalışana teşekkür etmesini bilin. Bir insana günaydın demek veya teşekkür etmek sizi küçültmez tam tersi sizi daha değerli kılar. O zorluklar altında çalışan kişilere biraz da olsa değerli oldukları ''İNSAN'' olduklarını hissettirin. Elbette şuan yapılanlar gerçekten takdire şayan şeyler. Özellikler spor kulüplerinin yapmış olduğu maddi yardımlar oldukça çok güzel yardımlar, ben kesinlikle bu yardımlara ve bu paylaşımlara tepki göstermiyorum. Tam tersi destekliyorum. Ama sadece dikkat çekmek istediğim nokta bu çalışanlarımıza biraz daha değer vermemizdir. Onları sadece öldükleri zaman hatırlamayalım. En azından yukarıda belirttiğim şu basit sözleri kullanalım. Yazımı son olarak Albert Camus sözü ile son veriyorum. ''Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.''

Soma'da hayatını kaybeden tüm işçilerimize Allah'tan Rahmet, acılı Ailelerine Rabbim'den sabırlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 11
: 1289
Kayıt tarihi
: 04.04.14
 
 

2006 yılında web sitesi tasarımları ile adım atmış olduğum WebMaster'lık hayatımda ilk olarak 4 y..