Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Damat Ferit Hükümeti ile TFF arasındaki benzerlik ne?

Damat Ferit Hükümeti ile TFF arasındaki benzerlik ne?
 

Türk futbolunun nasıl yönetildiği yavaş yavaş ortaya çıkıyor…

CAS Hâkimi Kısmet Erkiner’e göre; ‘TFF, 1. Dünya Savaşı'ndaki Damat Ferit hükümetine’ benziyormuş!

Damat Ferit kimdir?

10 Mart 1919’da Osmanlı hükümetinin başına geçmiş ve 4 Ekim 1919 tarihine kadar sadrazamlık yapmıştır.

Damat Ferit devlet yönetiminde yetersiz ve işgal güçlerinin adamı olarak tarihteki yerini almıştır.

Uygulamalarından örnekleme yapacak olursak; Damat Ferit’e göre yapılması gereken tek bir şey vardır. O da işgal güçlerinin isteklerine kayıtsız şartsız uymaktır!

Mantık şudur: İşgalcilere karşı her direniş, onları daha çok kızdırır ve isteklerini artırır! Bu nedenle Anadolu’ da başlayan teşkilatlanma sakat ve yanlış bir şeydir.

Damat Ferit böylece İzmir dolaylarının, Yunanlılara verilmesine ses çıkarmamıştır. Padişah ve kedisinin mevkilerini, servetlerini korumaları onlara göre yeterli sayılmıştır.

Damat Ferit çevresinde olup biteni göremeyecek kadar bakar kör birisiydi! Örneğin; Mustafa Kemal Paşayı padişaha çok bağlı sanıyordu! Vahdettin bu büyük askeri kendisine şeref yaveri atamıştı. Siyasete karışmamış, savaş sırasında sadece görevini yapmıştı. Böyle birinin dokuzuncu ordu müfettişliğine atanması iyi olurdu. Doğu illerinde onun sayesinde padişaha bağlı bir yönetim sağlanabilirdi. Damat Ferit, bu gerekçe ile Mustafa Kemal Paşayı Erzurum’a göndermişti.

Damat Ferit’in Mustafa Kemal Paşa hakkında beslediği umutlar suya düşmüş, bu nedenle, Paşanın görevden alınmasın da büyük rol oynamıştı. Damat Ferit İngilizlerle iş birliği yapmaktan çekinmemiştir. Kendisine bağlı olan kimseleri Anadolu’ya yollamış, Mustafa Kemal’in çalışmalarını engellemek istemiştir. Padişahın otoritesinden başka bir güç olmadığını, Anadolu’daki memurların ve askerlerin, Mustafa Kemal’in buyruğuna girmekle suç işlediklerini, her yana yaymıştır.

Bildiğiniz gibi, Damat Ferit’in bu çabalarına rağmen halk Mustafa Kemal’in yanında yer almıştır.

Sivas Kongresi’nde, Anadolu temsilcilerinin birlik olması, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin kurulması, kongre kararlarını uygulayacak Temsil Kurulu’nun oluşması, Mustafa Kemal’in gücünü ve otoritesini arttırmıştı. Artık yurdu seven yurdun kurtulmasını isteyen herkes onu arkasındaydı.

Netice itibarı ile 4 Ekim 1919’da Damat Ferit istifa ettirildi. Ve görevi bir başkasına devretti!

Küçük tarihi bilgiyi niye verdik?

CAS Hâkimi Kısmet Erkiner, Habertürk TV'de katıldığı programda, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesiyle ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

Fenerbahçelilerin aylardan beri söylediğini, bu işin içinde yıllarca çalışmış birisi tarafından, nihayet her hangi bir yerden çekinmeden açıklandı. Ve gerçekleri Fenerbahçelilerle birlikte tüm Türk halkı öğrendi.

Kısmet Erkiner, "Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden UEFA değil Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) men etti" diyerek, TFF’nin nasıl kaçak güreştiğini gözler önüne serdi.

Kısmet Erkiner şöyle bir açıklama yaptı:

"Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararını UEFA'nın baskısıyla aldığını iddia ediyor. Şimdi elimde, Fenerbahçe'nin açmış olduğu davada UEFA'nın CAS'a vermiş olduğu savunma var. Bu savunmanın 6.3 paragrafında diyor ki UEFA 'Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA'ya kulübü Şampiyonlar Ligi'nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF bu savunmayla bize Fenerbahçe'yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.'

Çünkü devamında TFF bu kararında dürüst olsaydı veya bu kanaatte olmasını gerektirecek gerekçeleri gösterseydi kendisine karşı yapılacak olan herhangi bir disiplin girişiminde bulunulması yani UEFA'nın bu yola gitmesi halinde sağlam bir savunması olurdu. UEFA burada da şunu demek istiyor... 'TFF bana (Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden ihracı için elimizde bulgu yoktur, erkendir) deseydi biz kendilerini oynatırdık.'

Bana göre Türkiye'de bir bilgi kirliliği var bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Hâlihazırda TFF bulguları incelemiş ve Fenerbahçe'nin ihraç etmenin uygun olacağına karar vermiştir."


İşin ilginç yanı ne biliyor musunuz?

"UEFA, TFF'nin Fenerbahçe'yi Avrupa'dan erken men ettiğini düşünüyor" olması…

Ayrıca Kısmet Erkiner’e göre; "Türkiye'nin Avrupa Kupaları'ndan 8 yıl men cezası alması söz konusu değilmiş. UEFA blöf yapıyormuş”

İşte bu nedenlerle; TFF, "UEFA'ya yaranmak için Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligine göndermemiş! Bu yüzden  "TFF yönetimini 1. Dünya Savaşı'ndaki Damat Ferit hükümetine benziyormuş"

Doğru söze ne denir?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..