Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Darbeler unutulmadı... Nedenleri unutuldu

Darbeler unutulmadı... Nedenleri unutuldu
 

27 Mayıs dahil bütün darbeleri yaşayan bir insan olarak, olaylara tarafsız bakılmadığı kanaatindeyim.

Darbe yıllarında ortalıkta görünmeyenler, yıllar geçtikten sonra olayı dillerine dolayarak toplumu aldatmaya çalışıyorlar. Belli ki; Bir amaçları var... Görebilenler için muamma değil.

Evren öncesine gelelim: Belki doğruların bazılarını dile getirerek kendisine duyulan malum nefreti bir nebze olsun azaltabilirim.

Her gün cinayetler işleniyor, sabah çıkanların, akşam evlerine dönebilme umutları yoktu. Başta Millî Eğitim olmak üzere tüm kurumlarda akıl almaz sürtüşmeler ve kavgalar yaşanıyordu. Birkaç örnek vereyim:

Bir yüksek okulda öğretmenlik yaparken, sınıf kapısı açık tutuluyor; Polis kapının eşiğinde nöbet tutuyordu. Buna rağmen sık sık bir genç kapıdan başını uzatıp "haydin bahçeye yürüyüş ver" dediğinde tüm sınıf anında boşalıyor, biz öğretmenler olduğumuz yerde kalıyorduk...

Aynı okulda resim sınavı yapıyoruz, geçerli not alan resimleri bir tarafa koyduk. Az sonra idareci geldi , iki resim seçip, üzerlerine okkalı bir yumruk atarak "bunlar kalacak" dedi. Elimde olmayarak ve her şeyi unutmuş halde "nasıl olur beş numara almış bir öğrencinin notunu düşürmek, ne öğretmenliğe yakışır ne de insanlığa" dediğin vakit, masanın altından bir elin dizime dokunması ile kendime geldim. O el benden daha tecrübeli! bir arkadaşa aitti.

Tek taraflı bir yaklaşımla, rüzgarlara göre yelken açarak, gençliği yanıltan yazarları ibretle izliyorum. Ekmeğini kalemi ile kazananların gerçeklerden sapmalarını anlamakta zorlanıyorum.

Darbe yapmak kadar, darbelere zemin hazırlayanların da sorgulanması gerektiğine inanıyorum. Şunu asla unutmayalım ki; hangi nedenle olursa bir ülkedeki iç didişmeler, daima dış güçleri sevindirecektir. Ne yapıp, yapıp, barışı sağlamalı, düşman gibi görünenler birbirlerine sarılmalıdır. Bu yazıyı okurken, gülenler olduğunu, bunun imkânsızlığını hissedenleri görür gibiyim. Zor olanı başarıp, aramızda açılan uçurumları kapatmalıyız. Çünkü bu uçurumlar kasıtlı ve bilerek bize dayatılmış, bir ülkenin insanları kolaylıkla birbirlerine düşman edilmiştir. Bu oyun yapaydır. Birbirimizle ne alıp, veremediğimiz var? Ama her gün cazip bir fikir üretiliyor! Oyuna gelmeyelim

Evren döneminin yanlışları yanında bir doğru var ki; gürültüye gitmesine gönlüm razı olmaz. bildiğiniz gibi "ÖĞRETMEN EVLERİ" onun önerileri ile kurulmuştu. Şimdi amacı dışında kullanılmış olsalar da yine hiç yoktan iyidirler

Hesap ve intikam peşinde olmadan, kayıpların hıncı ile zaman yitirmeden, ülkenin geleceği için fikir üretmeye koyulduğumuzda, sorunları aşabileceğimize inanıyorum.

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..