Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Davos'ta kaos!...

Davos'ta kaos!...
 

Davos'ta toplanan Dünya Ekonomik Formunda Filistin konusu heyecan verici bir tartışmaya sahne oldu.

Tartışma, diplopatik sınırların ötesine geçti.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Peresi kelimenin tam anlamıyla haşladı!..

Oturumun adı "Gazze: Otadoğu da Barış Modeli" gibi, sükseli bir isim ama aslında ortada bir barış fikri yok.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze katiliamını tüm açıklığı ile dile getirince, bundan cesaret alan Arap Birliği başkanı Amr Musa da İsrail'e yüklendi.

Gerek Erdoğan, gerekse Amr Musa konuşurken Şimon Perez renkten renge girdi. Her zaman arkasına sığındıkları "diplomatik dil" bu defa Perez'in suratında "tokat" olarak patlayınca, bu ummadığı çıkışlarlar karşısında kırk yıllık politikacı Perez epeyce afalladı.

Ancak, söz Şimon Perez'e gelince, o da yediği bunca "tokat" tan sonra, sert konuştu. Aslında ne kadar "barışçı" olduklarını, kavgayı başlatalın Filistinliler olduğunu, hatta Mahmut Abbas ve EL-Fetih grubunun da kendileri gibi düşündüğünü ifade ile, tüm suçu Hamas'ın üzerine yıkmaya çalıştı.

Erdoğan'ın normalden uzun süren bu konuşmaya karşı cevabi konuşması kısıtlanınca, Türkiye Başbakanı oturumu terk etti ve bir daha Davos'a gelmeyeceğini ifade etti. Ama, bu arada da, söyleyeceğini söyledi: İsrail Başbakanlarının Filistinli ödürmekten nasıl zevk aldıklarını kendi ağızlarıyla ifade ettiklerini ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan insaflı Yahudilerin bu İsrail zülmünü nasıl kınadıklarını araya sıkıştıreverdi.

Bu "oturum" öyle görülüyor ki, bir şeyleri "ayağa kaldıracak"...Emperyalist ülkelerin öteden beri, arkasında yürünen bir "tank" gibi kullandıkları "diplomasi", bu akşam Davos'ta palet attı.

Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı'na attığ bu tarihi "tokat", bundan sonra, İsrail karşısında daima "ezik" duran diğer Müslüman ülkeleri yönetimlerine de cesaret verecektir.

Daos'ta yaşanan "kaos", hızla İsrail'in aleyhine işleyecektir. İsrail, artık "köpeksiz köyde değneksiz dolaşan" pervasızlığından, hukuk tanımazlığından vaz geçecek..

Artık Ortadoğu, taşların bağlanıp itlerin salık gezdiği bir coğrayfa olmayacak!..

Davas'ta ortaya çıkan bu "kaos" aynı zamanda Amerikanın yeni Başkını Obama için de cesaret verici olmuştur.

Kim ne derse desin- ki bu ola üzerine diplomatik nezaket edebiyatı yapanlar çok olacak- Başbakan Erdoğan'ın Şimon Perez'in suratında patlayan "tokat" ı, bugünden sonra bu coğrafyada yeni bir Süper Güç'ün varlığını ilan etmiştir.

Ortadoğunun yeni süper gücü; Türkiyedir!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..