Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Panelde sert çıkış

Panelde sert çıkış
 

basından


Başbakan'ın Davos'ta 'Gazze, Ortadoğu'da barış' panelindendeki oturumu terketmesi Türkiye'nin Ortadoğudaki etkin kimliği açısından olumlu gelişme gibi değerlendirilse de, uluslararası prestij açısından zarar getireceğini, hatta AB pencesesinden bakıldığında da ilişkilere gölge düşüreceğe benziyor..

Uluslararası barış panel'inde Gazze'deki İnsanlık dramı çözümü noktasında daha kibarca tavrımızı koymamız gerekirken, Başbakan'ın agresif tutumu, yerel seçimlere yatırımdan başka birşey değildir..

Seçmen, Erdoğan'ın tavrını alkışlayacaktır.

İşte Erdoğan..

İşte Kasımpaşalı..

Bana göre, önceden planlanmış bir tavır olduğu ve Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde pragmatik dönüşümü ile salonu terkettiğinden dolayı diplomasi aracılıklarla özür dilemesi de beklenebilir..

Tıpkı okullarda yapılan münazaraların zamanlaması tartışmaları gibi, Davos'taki zamanlama tartışmasının bahane edilip, panel'i terketmek, nezaket kurallarına göre de pek şık olduğu söylenemez.

Ancak, bu tavırla Türkiye'nin stratejik konumu'nun gücünü Davos'ta değil de uluslararası daha etkin bir platformda olabilseydi ülkenin önemi dahada öne çıkabilirdi..

Yinede, Gazzedeki insanlık dramı tavrımız açısından ülkemiz adına Erdoğan'ın tavrı olumlu karşılanmalıdır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..