Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Davos yatırımı

Başbakan, Davos’ta programı terk etti. Bir anda kahraman oldu. Bu hareketle kahraman kimler olabilir?

Türk halkı siyasetle ilgilenmiyor, doğal olarak da bunun cezasını ödüyor. Ne diyor Eflatun;” Siyasetle ilgilenmeyenler bu ilgisizliklerinin cezasını kendilerinden daha yeteneksiz kişiler tarafından yönetilmekle çekerler.”

Türkiye İsrail’e Gazze yüzünden en çok ses çıkaran ülke oldu. Hükümetiyle, halkıyla her türlü desteği verdi. Önce mitingler düzenlendi, şimdi yardımlar toplanıyor. Peki halk nasıl bu kadar tepki verdi? Halkı bizzat Başbakan galeyana getirdi. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Vicdana sahip herkes buna elbette üzülür. Fakat olayın iç yüzlerini de bilmek ve düşünmek gerek.

Hamas, bütün dünyaya göre terörist. Bundan yıllar önce yayınladığı bir kitapta İsrail’i haritadan sileceğini belirtiyor. Yani İsrail’i açıkça yıllardan beri tehdit edip, bulunduğu yerde Yahudi düşmanlığı yayıyor. Bu durumda İsrail’in sessiz kalıp gel sil haritadan demesi beklenemezdi herhalde. Birde bu açıdan bakmak lazım.
İsrail ile Hamas arasında ki diyalog bizi pek ilgilendirmez, bizi asıl ilgilendiren şu ki, bizim pek kıymetli liderlerimizin burada ki duruşu. Neden ses sadece Tayyip Erdoğan’dan çıkıyor?

Daha üstünden çok uzun zaman geçmedi, Amerika Irak’ta katliam yaptı. Binlerce, hatta sayılarının bir milyona yaklaştığı düşünülen Irak’lı öldü. Irak bizim komşumuz, Irak halkı da Müslüman, Tayyip Erdoğan’ın insanlık namına karşı duruşu o zaman neredeydi? Neden kimse ses çıkarmadı, ya da neden o günlerde kimse hepimiz Iraklıyız diye meydanlara dökülüp destek olmadı.

Daha da vahimine bakalım, Türk kardeşlerimizin ülkesi olan Azerbaycan, Ermeni işgaline maruz kaldı, hala da o işgalin altında. Azerilerde Müslüman, hatta Türkler, biz Türk olduğumuz halde, niye hepimiz Türk’üz diye sloganlar atılarak mitingler yapılmadı. Aynı Ermeniler bize soykırım iddiasında bulunan Ermeniler, yani bizim açımızdan da ulusal bir sorun olan Ermeniler, neden onlara karşı bugün sergilenen tavır sergilenmedi.

Bu tür örnekler olunca, insan düşünüyor, neden Gazze’ye bu olağanın ötesinde ki destek diye. Birilerinin bir planımı var diye.

Kısa bir süre sonra seçimler var, Davos’ta yapılan hareket, bir seçim yatırımı olabilir mi? Hani Ankara’da Melih Gökçek’in fiyaskoları ortaya çıktı, İstanbul’da korkulu rüya Kılıçdaroğlu aday oldu. AKP hızla kan kaybediyor ya, böyle halkın gözünde kahraman imajı yaratılan bir seçim yatırımı.

Başbakan bu kadar tavır koyarken ortaya, halkı bu kadar kışkırtanın başkası olduğunu düşünmek saflık olur, aynı zamanda Başbakanlık makamına kadar yükselmiş bir insanın, halkta bir Yahudi düşmanlığı oluşacağını düşünememesi de.

Televizyonlarda birisi çıkıp da bunları söyleyince anında Yahudi oluyor. Diyor ki konuşmacı, “Başbakan Irak’ta olanlara neden ses çıkarmadı?” ardından programa mail geliyor, konuşmacıya soruluyor, ”Yoksa siz Yahudi misiniz?” diye. Gerçeği söyleyen hep yakıştırmalara maruz kalır ya. Yine öyle oluyor. Sahiden Irak’ta olanlara neden ses çıkarılmadı? Yoksa oraya saldıran daimi kankamız ABD olduğu için mi?

Halkın durumu farklı mı? Meydanlarda İsrail bayraklarını yaktılar, Yahudi düşmanlığı tepe noktalara çıktı. Günlük hayata yansımadı mı sanki? Bugün bizzat gördüm, marketin birisi kapısına “Yahudiler Giremez” diye tabela asmıştı.
Ya bu olayların sonu 6-7 Eylül olaylarına dönüşürse. Bunu Kahraman Başbakanımız göremiyor mu?

Bir kişi Amerika’dan icazet almayınca kolay kolay başa gelemiyor bu ülkede, yani yıllar önce bu icazeti alanlar bugün İsrail’e yani Amerika’ya kısaca bu icazeti aldıkları yerlere kafa tutuyorsa, bu işin altında bir iş aramak gereklidir.

 
Toplam blog
: 23
: 2179
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Hayattan sıkılmış bir kişilik.  Hep acaip şeylere ilgi duydum insanlara göre. Bir çok insana gö..