Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '11

 
Kategori
Tekstil / Giyim
 

Defne Joy Foster veda etti

Defne Joy Foster veda etti
 

Defne Joy Foster


Defne’nin hayatını kaybetmesi bizleri çok üzdü ister istemez aklımıza neden nasıl soruları takılmıyor değil ancak bu aşamada artık her şeyi tartışmanın pek önemi de yok. Sadece aklıma takılan, o kadar aktif bir insanın sağlığını göz ardı ettiği; astım hastalığı olduğu elinden son ana kadar sigarayı düşürmediğini son videosunda gözlemledim. Ailesine bağlı bir o kadar da uzak ve bağımsız bir yaşam tarzı. Çocuğuna bile doyduğunu zannetmiyorum. 

 

Bir vücut hızlı tempoya ne kadar dayanabilir? Hızlı bir yaşam insan bedenini nasıl etkiler? Dans çalışmaları ardından geç saatlere kadar kulüpte eğlence sonrası bir arkadaşına misafir olması ve ölümü. Eşi için Mevlana gibi adam tanımı yapan eşini ve çocuğunu çok seven ve fakat buna rağmen parça parça yaşanan aile yaşamı. Bunları sevdiğimden biraz kızarak yazdım itiraf edeyim sadece eleştirmek adına değil. Özel yaşamı kimse de karışmamalı fakat bu örnekten hareketle topluma mal olmuş sevilen insanların sağlığına daha fazla dikkat etmeleri gerek. 

 

Bir söz vardır Yarın ölecekmiş gibi ibadet et hiç ölmeyecekmiş gibi çalış diye Defne joy foster’in ölümünden sonra kafama takıldı.. Ahmet Hakan, Defnenin ölümünden bir gün önce yazdığı yazısında ‘’ gevezeliğin sempatiyi öldüren bir şey olduğunu Defne Joy dan öğrendim’’ demiş ve ertesi gün pişman olduğunu, utandığını yazmış ve bunu çok olgun samimi ve kabul edilebilir bir şekilde kısaca izah etmiş. 

 

Defne içi içine sığmayan enerjik cıvıl cıvıl insandı ve bir anda aramızdan ayrılıverdi. Hiçbirimizde onunla ölüm ile yan yana getirmedik getiremezdik de hepimiz için böyledir Ölümü yakıştıramayız nedense hele bir de gençse, Cenabı hak bilir. Sadece erken gitmeler üzer bizleri. 

Her canlı bir gün ölümü tadacaktır sözü hep kulaklarımda çınlar durur. Onun için insanlar birbirini incitmemeli, tabi yaşam içinde eleştiri var, takdir de var velhasıl ölçülü yaşamak gerek bu kısa ömürlü dünyada. Aslında kim kime ne demiş neden demiş bununda pek bir kıymeti yok ancak yaşam boyunca insan denen varlığın oluşturduğu toplumda etkileri ve tepkileri olmuştur olacaktır da. Defne örneği Radyo, tv gibi programlarda sevecen tavırları ile resmiyeti, soğukluğu yerle bir eden çıkışları ile insanların içini rahatlatan ortamı yumuşatan samimiyeti hatırlatan haşarı bir kızdır, bazen içimizde yaşattığımız çocuğun dışa vurumudur. 

 

Bu fani dünya da milyarlarca insan devri daim etmiş her biri ayrı sima her biri ayrı dünya. Milyonlarca aile yok olup gitmiş zaman içinde. O zaman ışığa suya havaya bakmak kalıyor bize ve biraz da tebessüm. Defne bu zamansız ölümüyle ve yaşamıyla bir ders verip gitti. Sevgili Defne’nin mekanı cennet olsun. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..