Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '07

 
Kategori
Siyaset
 

Deja vu for fleeing kurds

Deja vu for fleeing kurds
 

Bugunlerde buradaki ingilizce yazili basinda Turkiye ve Irak sinirindaki gelismelerle ilgili haberler gun gecmesin ki gorulmesin .

Kafam karmasakarisik . ABD simdi de aklini Iran'a takti . ve Amerikan halkini yuzde ellisi Iran'a saldiriyi destekliyormus . Nerden aldilar bu rakami acikca belirlememislerdi . Amerikalilarin hala akillanmadiklari ne kadar belli degil mi ? Kac bin askerini yitirdi Irakta , Afganistan da ....

Bugunku Yomiuri gazetesindeki Washington Post 'tan alinan yazi da baslik "DEJA VU FOR FLEEING KURDS." Yaziyi hemen okudum . Tank ve ucak ataklari nedeniyle koylerini bosaltan koylulerden soz ediyordu .

Daha once Saddam'in bize yaptigini simdi Turkler bize yapiyor . Turkler kimyasal silah kullanmiyor ayrica sivil halka zarar vermiyor buna yurekten inaniyorum .

Bir koylu bir zamanlar Saddam'in yuzunden Turkiyeye kacmistik . Iki yil once koylerimize geri donduk, simdi Turklerden kacmak zorundayiz . Yoksa canimiz tehlikede . Simdi kacacak yerimiz yok . yapilan iyilikler cabuk unutuluyor .

Baskalarinin gorusu de vardi . PKK lilar da Kurt biz onlarla neden savasalim ve oldurelim onlari diye .Ve ekliyordu Turkiye de 25 milyon Kurt var onlar da PKK yi seviyor. Bu gercekse isimiz is .

Turklerin tum amacinin Iraki 'in petrolunu ele gecirmek oldugunu soyluyordu ama nedense ABD den dost gibi soz ediyor onlarin amacinin petrol oldugunu soylemiyordu. Irak 'in icinde her gun bombalarla kac kisinin oldugunden habersiz gorunuyordu. Ve ABD nin Orta dogu daki emellerinden bihaberdi . Demokrasi goturmek amaciyla kan golune dondurgunu ve hala Iran a saldirmak isteginden habersiz ve beni en cok uzen Deshtetekteki yerel yonetim yetkilisinin bu olayi Ermeni soy kirimina benzetmesi ve "Osmanli Imparatorlugu sirasinda Ermenilere yapilanlarin her an bize de yapilacagini " soyledigini okumak oldu.

Bu gazete haberi Sudarsan Raghavan tarafindan yazilmis Washington Post taki yabanci ulkelerle ilgili haber biriminde calisan sahis tarafindan .

Neden olup bitenlere hala at gozlugu ile bakiliyor . Turkiye de simdiye dek sehit edilenlerden neden soz edilmiyor .(iclerinde kuzenim de var ). Turkiye deki canli bombalarin insan olumune neden oldugundan neden soz edilmiyor .

"Yurtta sulh cihanda sulh "ilkesinden ulkemizin ayrilmayacagina eminim . Ama kani akitilan Mehmetlerin kani yerde kalmamasi icin Turkiyenin de gerekli girisimlerde bulunmasinda hakki var diye dusunuyorum .

Baris icinde yasamak umidi ile . Saygilarimla
 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..