Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Demokratik açılıma intihar bombası

Demokratik açılıma intihar bombası
 

Tethişi yok edecek sivil anayasa şart. Terör 12 Eylülün hediyesidir...


İntihar Saldırısının Hedefi; Sivil Anayasa

AYRIMCILIKLARI BİTİRECEK YENİ ADİL DEMOKRATİK ANAYASADIR...

Ülke ilk defa uzun zamandan beri içine düştüğü sorunları bu kadar çaplı ve özgürce konuşma imkanına kavuştu. 2000 yılından beri gittikçe artan bir özgürleşme, demokratikleşme ve Normal Bir Anayasa istemi talebi artmış görünmekteydi.

Demokrasi ve huzurun düşmanları her yerde "açılımlara hayır-ayrımcılıklara evet" demekteler...

Oysa adil ve samimi açılımlar bizleri demokratik ve adil bir toplum yapar....

Türkiye'de Anayasanın değişmemesini, Güney Doğuda savaşın şiddetle sürmesini, insanların etnik çatışmalarla faşizme doğru itilmelerini isteyenler bundan çıkar sağlayan, elinde tuttuğu güce tapan, gizli ya da açık tavrını çekinmeden ortaya koyan Halk ve Huzur düşmanları sözde milliyetçiler var.

Ülke, tarihinde hiç bu kadar Demokrasi ve İnsan Haklarına Uygun Adil, Eşitlikçi, Huzur ve güven ortamını destekleyici YENİ BİR ANAYASA yapmaya yakın olmamıştı. Yeter ki bu Anayasayı samimi ve dürüstlükle siyasal hesap yapmadan oluşturalım. AK Parti, CHP ve MHP ciddi sınav verecekler. Yaptıklarıyla tarih yazacaklar...

Eğitim seviyesinin artması, kitle iletişim araçlarının-Dünyanın değişmesi, AB süreci hep bu istemin artmasında etken oldu, Sosyolojik nedenlerden dolayı bu istem ve değişimin önünde kimse duramayacak.

Bunu anlamayan Parti, Kurum vb başkanları artık makamlarını işgal edemeyecek...

Türkiye, darbecilerin değil Halkın oylarıyla göreve gelmiş ve meclis iradesinin gücüyle Yepyeni bir Anayasa'ya muhtaç. Bu yeni dönemde AYRIMCILIĞA YER YOK, ADAM KAYIRMAYA, MAKAM SULTANLIĞINA YER OLMAYACAK...

Yıllar önce Hollanda'da yaşarken Türkiyenin önündeki geleceği görmüştüm, o yüzden AYRIMCILIĞIN ve SINIF AYRICALIKLARININ en büyük DÜŞMANLAR olduğunu anlamış ve bu yüzden yazmaya karar vermiştim ÇALINAN HAYATLAR adlı romanımı, etnik ayrımcılıkların, mezhepsel ayrımcılıkların, sınıfsal, ekonomik, cinsel ayrımcılıkların tüm çatışma ve huzursuzlukların ANASI olduğunu ilan etmiştim eserde. 2005'te pek umursanmamıştı, ama şimdi gündemin tam ortasına oturdu. ( Ne tuhaf ki Hollanda özgürlük ortamından faşizme ve huzursuzluğa sürüklenirken, Türkiye açılımlarla demokratikleşmekte)

Ülkemiz, hem içte hem dışta bu değişim sürecini istemeyen güç odaklarının tehdidi altında, çünkü tedhiş örgütlerinin silahlı mücadelelerine meşruiyet tanıyan adaletsiz cunta anaysası ortadan kalkmak üzere. Bu bir çoklarını üzmekte ve endişelendirmekte.

Geçmişte, asmayalım da besleyelim mi diyenler, 25 sene önce köylere gelip her türlü hakaret ve aşağılamayı yapanlar sorumlu bir çok şeyden, kendi halkını hor ve hakir görüp zulm edenler HALKI DEVLETTEN SOĞUTARAK EN BÜYÜK BÖLÜCÜLÜKLERİ BAŞLATMIŞLAR VE KÜÇÜK BİR HAREKET OLARAK BAŞLAYAN ETNİK ( BİRAZ MEZHEBİK) TETHİŞ HAREKETİN BÜYÜMESİNE BİLE BİLE SEBEP OLMUŞLARDIR.

IRKÇILIK, FAŞİZM ANADOLUNUN YAVAŞ YAVAŞ BÖLÜNMESİ demektir,

AYRIMCILIKLARIN ORTADAN KALKMASI BUNUN TEK VE EN GÜÇLÜ PAN ZEHİRİDİR.

BU DAHA NE ZAMAN FARK EDİLECEK? DAHA NE KADAR GÖRMEZDEN GELECEĞİZ, YÜZLEŞMEYECEĞİZ SORUNLARIMIZLA?

Yeni Anayasa, devlet ve devlet düzeniNİ olduğu kadar, Halk odaklı olmak zorunda, "Her Türlü IRKSAL, İnançsal, cinsel ayrımcılıklar ortadan kaldırılmak zorunda", Adalet nasıl Mülkün ve huzurun temeliyse, YENİ ANAYASANIN TEMELİDE ADALET OLMAK ZORUNDADIR, AYRIMCI SEVGİLERİMİZLE ANAYASANIN İÇİNİ DOLDURAMAYIZ. AYNAYA BAKMAK ZORUNDAYIZ ARTIK.

Bu yapılmalıdır ki, tedhişçiler yaptıklarının bir meşruiyetinin kalmadığını görsünler. Türkiye teröre evlatlarını kurban vermesin....

Anadolunun huzuruna bomba atanlara karşı İNADINA ADALET, DEMOKRASİ, DEĞİŞİM, İNADINA HALKÇI ANAYASA demek zorundayız. Cumhuru(HALKI) olmayan bir Cumhuriyet anlayışımız bizi bir yere götürmez anlamına gelir.

En sevdiğim sözümle selam olsun

"AYRIMCILIKLAR TÜM ÇATIŞMALARIN ANASIDIR"

Ayhan Özcimbit

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..