Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

21 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Denenmiş tarifler

Denenmiş tarifler
 

yemek benden resim gizemden


Denenmiş ve kolay hazırlanan tarifler

 

KARNABAHAR KIZARTMA (YELDA)

Haşlanmış karnabaharları önce çırpılmış yumurtaya sonra una batır, biraz silk, daha sonra kızart. Sarımsaklı yoğurt dökerek ye.

 

KEREVİZ SALATASI (KURS ARZU)

Kerevizi rendele, limonla ov, sarımsaklı yoğurt, mayonez ve portakal suyu.

 

BROKOLİ SALATASI (KURS ARZU)

Brokoliyi buharda haşla, limon, sarımsak, yarım portakal suyu ve portakal kabuğu rendesiyle karıştır, servis yap.

 

KARIŞIK KIZARTMA (KURS ARZU)

2 kabak – 2 havuç – 2 patates. Hepsini küp küp kes, ayrı ayrı kızart, süz, sarımsaklı yoğurt, azcık mayonez, sonra sofraya getirirken etimekleri kır karıştır.

 

ISPANAK KİŞNİŞ (KURS ARZU)

100 gr tereyağı, 4 çay bardağı un, 6 kaşık su, tuzu yoğur, oklavayla aç, tepsiye yerleştir (tart hamuru gibi) sıcak fırına 10 dakika at çıkar.

Yarım kilo ıspanak, soğanla kavur, suyunu çekince kapat. İçine 1 kutu tamek kreme, 1 yumurta, 1 bardak kaşar rendele (beyaz peynir ya da lor da olabilir), üstteki kaşar iyice kızarınca çıkar.

 

MOZAİK PASTA (YELDA)

1 paket normal petibör bisküvi, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kaşık toz şeker, 1 bardak süt, 1 avuç ceviz, 1 vanilya (cevizi en son koy) Hepsini soğuk karıştır, kalıba koy, buzlukta beklet.

 

KREMA (HAZIR KEK ARASI İÇİN) (SEVİNÇ)

Yarım kilo ve bir çay bardağı süt, 1 paket kakaolu puding, 2-3 kaşık şekeri pişir sonra bir çorba kaşığı margarin, mikserle karıştır. (Eğer varsa krem şanti de katılabilir) kesi sütle ıslat, arasına ceviz, fındık ya da muz koyarak süsle.

 

KURABİYE (İNTAŞ SEVAL ABLA)

1 büyük sana, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 su bardağı un, 2 yumurta sarısı, kabartma tozu, fındık ya da ceviz. Malzemeyi karıştır, şekil ver, üzerlerine fındık dök, sıcak fırında pişir.

 

KURABİYE (SEVAL ABLAM)

3 yumurta 1’inin akını ayır. 3 çay bardağı şeker onu yumurtayla çırp, köpürt. 1 sana yağı yeteri kadar un, çırptığını dök, 1 kabartma tozu, 1 paket vanilya karıştır, azcık un ilave et, kulak memesi kıvamında olsun, yumurta akına batır fındığa batır.

 

TAVUK FIRINDA (HANDE HN)

Izgaralık tavuk butlarını yıka kurut. Azıcık una bula sonra silkele. Önce Pınar krem şantiye  (hazır) batır. Sonra ufalanmış corn flekse batır ve sonra fırına sürerek kızart.

 

TAVUK FIRINDA (HANDE HN)

Tavuk butları yıkanıp tepsiye dizilir. Önce ufalanmış rafls sonra krem şanti sürülüp fırına verilir.

 

KREP (HANDE HN)

1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 yumurta, çırpılıp kızgın yağda kaşıkla pişirilir.

 

PATLICAN BEĞENDİ (SABAHAT)

3 adet patlıcanı közle, 3 kaşık tepeleme un, tereyağıyla kavur, süt koy, kaşar rendele, tuz ve karabiberle karıştır, servis yap.

 

KEK  (AYSEL HN)

5 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 kabartma tozu, 3,5 bardak un, 1 bardak süt, 2 vanilya, 1 çay bardağı sıvı yağ. Kek sırasıyla çırp, ve pişir.

 

YUFKA MANTISI (ŞİRKET ŞÜKRİYE)

1 yufka rulo şeklinde sıkıca sarılır. Açılmaması için suyla ıslatılır. (sigara böreğindeki gibi) hazırlanan yufka mantı büyüklüğünde olacak şekilde doğrandıktan sonra derin dondurucuya atılır. Minimum yarım saat derin dondurucuda kalır. Derin dondurucudan çıkarılır çıkarılmaz kızgın yağda kızartılır. Sıcak iken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kırmızı biber ve naneyle ve tereyağıyla servis edilir.

 

KARİDES GÜVEÇ (SELÇUK KAPTAN)

Domates, mantar, yeşil biber, tuz, karabiber, sarımsak, tereyağı, salça, taze kaşar. Domates, biber, mantar doğranır dizilir, karidesler de içinde. Salçalı su üzerine koy fırınla. Tereyağını da koy, çıkınca rendelenmiş kaşarı üzerine yay, toz biber de koy biraz, servise hazırla.

 

KARİDES HAŞLAMA (SELÇUK KAPTAN)

Karidesleri iyice yıka, gazetenin üzerinde suyunu süzdür, tencereye 1 bardak sirke ve tuz koy haşla. Beş dakikada bir kapak açılmadan silkele. Haşlandıktan sonra soğut, ayıkla.

 

TAVUK SALATASI (SÜHEYLA)

Malzeme: 1 adet haşlanmış tavuk göğsü, 2 adet havuç, 1 adet salatalık, 2-3 dal taze soğan, 2 adet sivribiber, 2 diş sarımsak, 1-2 kaşık yoğurt, 1 kase mayonez, yarım demet dereotu, tuz, karabiber, pul biber. (Arzu’ya göre kıyılmış ceviz de konulabilir)

Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.

Diğer tarafa bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin. Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)

Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanını tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.

Üzerine ayırdığınız sebze karışımını süsleyerek serpiştirin.

 

MANTAR SALATASI (MEHTAP)

3 kabak, 3 havuç, 3 kırmızı biber, 3 kaşık mayonez, 3 kaşık yoğurt, çok az sıvı yağ, 1 limon suyu, 2 diş sarımsak, mısır, biraz nane

 

Madecasol ve anestol merhemi karıştır popo çatlaklarına sür( KURS ARZU tarifi) (Bu tarifin burada ne işi olduğunu inanın bende bilmiyorum acaba güzel yemek yapanları kıskananların çatlayan kıçlarına iyi gelsin diye koymuş olabilir miyim? J)))

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..