Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
520
 

Ispanaklı sandal köfte

Ispanaklı sandal köfte
 

ISPANAKLI SANDL KFTE (ALINTI)


Bu köfte çeşitli şekillerde yapılır. Köfterlerin içine mantarlı soslu karışım, patatesli sütlü karışım konulabilir. Bir de benim tarifimi denemekte yarar var.

YAPILIŞI:

Yarım kg yağsız kıyma, içine 1 dilim bayat ekmek, rendelenmiş1 baş büyük soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak,1 yumurta, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber ve köfte baharı konularak 1 çorba kaşığı sıvı yağla birlikte iyice yoğrulur ve yarım saat beklettikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Avuç içinde yuvarlanıp, sandal şekli verilerek, yağlanmış bor cama yerleştirilir.  1 kg ıspanağın kökleri kesilir, iyice yıkanır ve yapraklarından ayrılır. Saplar başka bir yemek için değerlendirilir. Ayıklanan yapraklar kıyılır, sirkeli suda 10 dakika bekletilir, sonra yine yıkanır, süzülür. Bir tencereye1 baş soğan ince, ince kıyılarak 2 kaşık sıvı yağda çevrilir. İçerisine yıkanmış ıspanaklar koyularak çok az tuz konulur çevrilir. Pişen ıspanaklar sandal şeklindeki köftelerin içerisine yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişmesine 5 dakika kala fırından çıkarılır. Köfterlerin üzerine dilimlenmiş kaşar dilimleri yerleştirilerek tekrar 5 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alınan köftelerin yanına bezenti olarak ya patates püresi, pilav veya buharda haşlanmış brokoli veya zeytinyağlı fasulye ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Neye bayıldım biliyor musunuz? Tariften, sizin günlük yaşamınızda oldukça titiz ve temiz biri olduğunuz gerçeğini..:) İyice yıka, sirkede beklet, bir daha yıka! :)sevgiler,

DuyguCan 
 24.12.2012 9:56
Cevap :
Canım benim, bu ne güzedl yorum, teşekkür ederim.Bizim sağlığımıza önem veren yok, ancak bizler kendikendimizi koruyacağız.Ben,m kızım da Hacettepeli. Sağlık mutluluk dileklerimle, sevgi demetimi gönderiyorum.NAHİDE ÇELEBİ  24.12.2012 17:06
 

Ellerinize sağlık.Çok lezzetlı olacağı kesin.hemen deneyeceğim.Sevgiler.

GOKOYA 
 23.12.2012 14:10
Cevap :
Çok teşekkür ederim canım sağ olun.Afiyet olsun.Sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  23.12.2012 18:32
 

Çok değişik bir tarif Nahide hocam.Teşekkürler selam ve sevgiler.

Şennur Köseli 
 22.12.2012 18:57
Cevap :
Canım değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.Bazı kişiler içine patates püresi koyuyorlar. Her şekilde güzel oluyor.SEVGİLER. NAHİDE   22.12.2012 22:22
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1975
Toplam yorum
: 12105
Toplam mesaj
: 163
Ort. okunma sayısı
: 1033
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster