Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '10

 
Kategori
Haber
 

Deniz Baykal geri dönmeye hazırlanıyor

Deniz Baykal geri dönmeye hazırlanıyor
 

Yarın 10 Kasım. Bu gün, Atatürk’ü anmak için Kemal Kılıçdaroğlu ‘partililerle Anıtkabirde olacağım’ diyor. Yine bu gün, Önder Sav, koltuğunu halefine bıraktı. Bir dönem kapadı mı, aralandı mı henüz belli değil…

Evet, CHP'de güncel deyimle "sular durulmadı".

Dün gece Uğur Dündar “gazeteciliğiyle” Deniz Baykal'ı konuşturdu! Aldığım izlenim geri dönmeye çalışacağıdır.

Siyasette kendini tanımlamak, aday olmak herkesin hakkıdır.

Ancak, o arada toplumun da hakları ve beklentileri var...

Yerleşmiş demokratik sistemlerde, herhangi bir siyasi partinin yönetimine kimlerin geleceği yıllar öncesi kestirilir. Bu doğma değildir belki ama özellikle de sol partiler için KIt'ada bir gelenektir.

Ve asıl üzerinde düşünülmesi gereken, kadrosal yenilenme ihtiyacını karşılayacak kişilerin parti eğitimiyle ve hakça yarışmalarla gerçek bir değişimi karşılama olanakları ve değişimin ülkenin ve dünyanın dinamiklerini karşılama düzeyidir.

Başarı oyları artırmak ya da en azından azaltmamaktır. Ancak, herkesi tenzih ederek genel bir anlatımla söylenirse; yönetim değişikliği için partinin oy başarımından çok parti yönetiminin başarısızlığına bağlanıldığı gibi bir izlenim çok sakıncalı olabilir.

Deniz Baykal ayrılmasaydı da, Partide bir değişim ihtiyacı olduğu açıktı.

Gerçekten bunu Deniz Bey de kabul ediyor... Kendi inanışına göre, Parti Meclisi'nin seçtiği Merkez Yönetim Kurulu + "Güçlü" Genel Sekreterlik yerine, 2008'de, Parti Meclisinden Genel Başkanca 13 yardımcısı ve "İdari işlere" yoğunlaşan Genel Sekreterlik, çözümünü sahipleniyor.

İşte bu değişikliğin Mayıs 2010'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçen 33. Kurultay'da, biraz da muğlak bir yönelimle ötelenmesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını doğal olarak harekete geçirmiş ve Tüzüğün uygulanması partiye anımsatılmıştır.

<ı>Kılıçdaroğlu, tamamlayıcı değişimini, bu olumsuzluğu olanağa çevirerek yaptı. Bu da, toplumda karşılığını buldu.

Değişime, yenileşmeye giden yolda artık elbirliğiyle çalışılması, o arada düşünce temeline dayanan açılımlara da kurumsal özgür ortam sağlanması partinin büyüme stratejisine oturması bağlamında yaşamsaldır.

İç suların dinginliği kadar, dış sularda birlikte aynı gemide yol almak, o gemiyi demokrasisi güçlenen, ekonomisi gelişen, toplumsal yaşamı yenilenen limanlara çıkarmak, herkesin ortak sorumluluğu ve önceliği değil midir?

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..