Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Derbilerin efendisi: Fenerbahçe

Derbilerin efendisi: Fenerbahçe
 

TOP, AĞLARLA BULUŞUNCA GÜZELDİR!


DERBİLERİN EFENDİSİ: FENERBAHÇE

Derbilerin havası bir başkadır.
Hele maç, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ise...
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine kazanma, aradaki beş puanlık farkı ikiye indirmek hırsıyla çıktı. Aragones’in orta sahada Kazım ile Deivid’i bir arada sahaya sürmesi, işi baştan sıkı tuttuğunu gösteriyordu.
Fenerbahçe, seyircisini arkasına alarak maça hızlı başladı. İlk tehlikeli atak, Güiza’dan geldi, top kornere çıktı. Korner atma ustası Alex’in korner atışından gelen topuna iyi yükselen Selçuk, topu ağlarla buluşturdu. İbrahim Toraman iyi yükselemedi, Rüştü boşa çıktı.
Gol, hem Fenerbahçe’yi, hem Beşiktaş’ı coşturdu. Her iki takım da gol arayışına girdi.
Fenerbahçe, eski maçlara oranla daha diri oynuyordu. Sahada öylesine gezinmeler azalmıştı. Çünkü Fenerbahçe için mücadele tek koşuldu; yoksa, aradaki puan farkının açılması, “sorun”lara yol açabilirdi. Fenerbahçe bu düşünceyle mücadele ediyordu.
Beşiktaş, Rüştü’nün serbest atışını izleyen Ekrem’in pasını değerlendiren Nobre’nin attığı golle umutlandı. Doğrusu, güzel bir “üç pas”, golle sonuçlanmıştı.

Volkan, Rüştü’ye nazire yaparcasına, verilen geri pası, bütün gücüyle ortaya sahaya doğru attı. Topu iyi izleyen Güiza, iki Beşiktaşlı’dan sıyrıldı, topu Rüştü’nün üzerinden kaleye gönderdi. Yalnızları oynayan Güiza, böylece golle buluşmuştu. O Güiza ki, ilk yarının sonlarına doğru, Carlos’un soldan getirdiği topu, iki adımdan boş kaleye gönderemedi. Gol açlığı duyan, üstelik İspanya gol kralı, böyle bir topu nasıl değerlendiremedi? Herhalde, gol atamaya tamaya golü unutmuştu. Ama Güiza, eskisi gibi yılmadan mücadele ediyordu.
Cisse, 41. dakikada, ikinci sarı karttan kırmızı kartı görerek Beşiktaş’ı on kişi bıraktı.

****
Fenerbahçe, ikinci yarıya, 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında ileride Guiza-Kazım ikilisi ile başladı. Bu düzen, Beşiktaş savunmasını, özellikle Gökhan Zan’ı çok zorladı. Geride ve 10 kişi kalmanın etkisiyle, Beşiktaş oyun disiplininden koptu; açıklar verdi. Ne var ki, Fenerbahçe, özellikle de Güiza, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.
Aragones, işi sağlama almak için değişikliklere gitti. Ne ki Denizli, yorumculukla, teknik direktörlüğün ne denli farklı şeyler olduğunu kanıtladı.
Pozisyonlara bakılırsa, Fenerbahçe’nin bu maçı farklı kazanması gerekirdi.

****
Maç bitimi, Beşiktaşlı taraflarların, konuk takım için ayrılan trübinlerdeki koltukları kırmaları, ateş yakmaları, hoş olmayan görüntüler olarak ekranlara yansıyor.
Geçen hafta bir galibiyetle, 15 puan kazandı diye, Beşiktaş’a sanal puanlar verenler,
Fenerbahçe’nin aradaki puan farkını 2’ye inmesine acaba ne diyecekler?

*****
10 kişi kalan Beşiktaş’ı yenen Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı “kasım aylarının efendisi” olma unvanı, bu kez, “derbilerin efendisi” olarak kanıtlamış oldu.


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..