Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Dereler yukarı akar mı bir gün...

Dereler yukarı akar mı bir gün...
 

Ordunun dereleri, aksa yukarı aksa.

Vermem seni ellere , Ordu üstüme kalksa..

Ordu’nun dereleri yukarı akar mı. Gündeme düşen haberlerden akmayacağını anlıyoruz.

Fındık üreticilerinin olaylı mitinginden sonra merkeze alınan emniyet müdürünün yerine atanan Sayın Sezai Boran belli ki iktidarın ne demek istediğini anlamamış. AKP’nin seçim konuşmalarına inanmış! Yolsuzlukların üzerine gitmiş.

Merkeze alınması ile ilgili medyada yer alan haberler diğer kamu görevi yapanlara örtülü mesaj içeriyor;fincancı katırlarını ürkütürsen…

Ülkede hızla değişen türban, anayasa vs… asıl gündemi örtüyor.

Alınacak ders; siyaset esnafının elini kamu görevi yürütenlerin üzerinden çekmesi gerektiği.

Yurt dışında yaşayan dostlarımızdan öğrendiğimize göre; iktidarlar devletin tepe noktalarında az sayıda kendi bürokratlarını atayarak devlet geleneğine, dolayısıyla hukuka saygı gösteriyorlar. Ya bizde!

Erzurum Milli Eğitim Müdürü’nün mahkemeden onuncu kez görevine iade kararı alarak direnmesini izliyorsanız siyasetin hevesi ve hırsını sorgulama gereği duyarsınız.

Emniyet Müdürü Boran’ı bu iktidar atadığına göre merkeze alınma öyküsünü gazetemizden okuyalım: “Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın İçişleri Bakanlığı talimatıyla merkeze alınması şaşkınlığa neden oldu. Kararın duyulması üzerine ilk tepki CHP il Başkanı Kenan Çebi’den geldi. Emniyet Müdürü Boran’ın görevden alınmasını kınadıklarını belirten Çebi, “Emniyet Müdürü Boran, herkesin sevdiği, yasalar içerisinde hareket eden, Ordu'da çeteleşmenin karşısında olan, hukuka aykırı her işe karşı koyan, dürüst ve çalışkan bir arkadaşımızdır. Son günlerde özellikle yoğun olarak bazı yolsuzlukların üzerine katı bir şekilde gidildiği, ilgililerin adli makamlara teslim edilip, çoğunun tutuklandığı ortamda, emniyet müdürünün görevden alınmasının ne kadar manidar olduğunun bilinmesini istiyoruz. Yolsuzluğu bulup üzerine gidenler, ne hikmetse görevinden alınıyor. Biz de bunları üzülerek seyrediyoruz. Böylesine görevinde başarılı, yolsuzlukların üzerine giden müdürün görevden alınmasını şiddetle kınıyor, herkesi de bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum” dedi.”(Milliyet.)

Ordu’nun dereleri aksa yukarı aksa, sadece türkü olarak kalmaya devam eder ancak, Sayın Boran’ı kutlamamıza engel değil…

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=508983&Date=24.03.2008&Kategori=turkiye

26/03/2008 Ankara N.Tüfekçi

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..