Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Dertsiz adam

Bu gün eylül ayına ait sanayii üretim rakamları açıklandı. Beklediğim gibi ciddi bir daralma var, maalesef. Sanayi deki önemli girdilerden biri petrol ve petrol türevleri... Petrol fiyatları da ortada. Doğalgaz fiatları yıllık yüzde seksenden daha fazla yükseldi. Sanayici kaça üretip de satacak. Daralmaktan başka çare kalmadı.

Dünyada tekstil, otomotiv ve inşaat sektörleri durma noktasına geldi. Dün gazetelerdeki satılık emlak ilanlarına baktım. Bana göre hala çok pahalı. Bazı sitelerdeki ortalama apartıman dairelerinin fiyatları o kadar pahalı ki, Orta Amerika'da o paraya villa alabiliyorsunuz. Yüzme havuzu da bonusu.

Durum ne olursa olsun, bu tip krizlerle yaşamayı bilen bir toplum olduğumuza göre, yaşam devam ediyor. Bu kriz tecrübeleri bizi, gayri ihtiyari mükemmel kriz yöneten insan haline getirdi. Krize karşı hepimizde yeni yeni duyargaçlar oluştu sanki... Çeyrek porsiyon da panik atak hastası olduk hepimiz. Artık en sevdiğimiz insanları krizi ve gerginliklerimizi bahane ederek daha çok kırmaya başladık. Sevdiklerimizin, sanki hiç dertleri yok.

Bu zor günlerde hepimiz birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Hepimizin üstündeki sıkıntıyı atma yolu farklı. Kendimizi tanımaya çalışıp, daha çok hoş görülü olmalıyız.

Sağlıklı ve dertsiz günler dileğiyle.

gökalpini
 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..