Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dincilik Nasıl Bir Şey?

Sosyalist yapıyla eş değerde bulduğum gerçek dindarları (her ikisi de doğruluk adalet ve insan sevgisi üzerine kuruludur) tenzih ederek, dinciler ne yapıyorlar bir göz atalım.

Gerçek dindar insanlar yalan bilmezler, asla insanları kandırarak varmak istedikleri yere varmak istemez emeğiyle ve güzel düşünceleriyle varmak isterler. Mağdurdan yana olurlar, dünyadaki tüm insanları inandıkları yaradandan dolayı gerçekten severler ve kardeş bilirler. Zorba değillerdir, hoşgörü ve iyimserlik duygularını her zaman önde tutmasını bilirler.

Sosyalist yapı da aynı şekilde doğru insan duruşu sergiler, tıpatıp gerçek dindar yapı ile birebir örtüşür.

Sosyalizm bir yaşam biçimidir tıpkı gerçek dindar yaşamı tercih edenler gibi. Sosyalizm ile mutlaka yönetilmek gerekmiyor, insanın içinde yaşaması yaşatılması gereken bir durumdur. Her dindarım diyenin dindar olunamayacağı gibi, her sosyalistim diyenin de sosyalist olamayacağını vurgulamam gerekir.

Kısacası, gerçek dindar ve gerçek sosyalist olmak aslında insan olmaktır, doğru insan olmaktır.

Dincilere bakalım şimdi de..

Ne ararsanız var kardeşim onlarda. Yalan olmazsa olmazlarıdır. Ahlak dışı tüm kurallar onlar için yazılmıştır adeta. Din şemsiyesi altında para için yapmayacakları şey yoktur..Din olgusunu araç olarak kullanarak insanları mağdur etmesini en iyi onlar bilir. Merhametsizlik vicdansızlık dizboyu onlarda. Asla hoşgörü bekleyemezsiniz. İğrenç bir yüz ifadelerine sahiptirler.

Dinciler de tıpkı gerçek dindarlar gibi namaz kılarlar oruçlarını tutarlar hatta hacca bile giderler ama hiç birisinin gerçek islam yaşamıyla ilgileri yoktur. Yukarıda değinmeye çalıştığım gibi gerçek dindarlar islami kurallarını inanarak yerine getirirler ve yaşam tarzları da odur.

Dinciler örneğin kan bağı en yakın birisiyle ortak bir işe giriştiklerinde ortağının yeteneklerinden yararlanarak birlikte çok şeylere imza atarlar ancak ilk gün itibariyle ortağını nasıl ekarte edeceğini düşünür her şeyi kendisine yontmak ister. Oysa karşı tarafta duran en yakın kan bağı olan kimsenin böyle düşünceleri yoktur. O dinci kişi bu durumun çok iyi farkındadır ve yıllarca gizli düşmanlığını belli etmeden perde arkasından ticari ortaklığını sürdürür. 70 yıl sonra öyle bir oyun oynar ki ortağına. Kendi çıkarı doğrultusunda, gerçekleşmeyeceğini bildiği bir öneride bulunur. Öneri gerçekleşmediğinde bütün zorbalıklarını kullanarak hak hukuk adalet tanımadan terz-yüz eder herşeyi merhametsizce vicdansızca!

İşte dincilik böyle bir şeydir arkadaşlar.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..