Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Direnmek var ölüme

Direnmek var ölüme
 

(3)
Ablası biz Prof.Dr.Şükrü Dilege'ye ulaştırıyor. Randevu alındıktan sonra Nişantaşı'ndaki muayene olmak için ofisine gidiyoruz. Kendisi filme baktıktan sonra bizi ameliyat mı, yoksa Bronskopi mi olacağıma karar verecek konunun uzmanı Prof. Dr. Levent Tabak' a gönderiyor. Sn: Levent Tabak beni uzun uzadıya dinliyor. En sonunda Bronskopi yapılması karalaştırılıyor. Bronskopi Çapa Tıp fakültesinde tapılacak, denilen saat te 09:00 da eşimle birlikte ordayız. Günaydın ile karşılıyor sn. Tabak, büyük bir sprey tabanca ile yanıma yaklaşıyor.. Aç ağzını.. Açıyorum.. Küçük dilime doğru püskürtüyor.. Bu iş kısa aralıklarla yaklaşık 30 dakika kadar sürüyor. Sonra bronskopi yapılacak odaya alıyorlar, o ana kadar yanımda olan eşime.. Siz 10 dakika dışarı alacağız diyorlar.. Odaya girdiğimde bir hasta yatağı odanın tam ortasında yer alıyor..

İlginç yanı baş konulacak kısmı alçakta duruyor, yani yattığınızda başınız aşağı düşmüş gibi oluyor... Taraken dikkatimi çeken baş ucumdaki kolumun yarısı kalınlığında yanılmıyorsam 5 adet şırınga var.. Neyse uzan diyorlar bana.. Uzanırken bir adam elinde hortumla yanıma yaklaşıp burnumun her iki deliğine rast gelecek şekilde bir hortum takıyor.. Ben bundan sonrasını kalkana kadar hatırlamıyorum.. Kalktığımda ayakkabılarımı giyerken gözüm baş ucuma takılıyor.. Yatarken gördüğüm 5 adet şırınga kıpkırmızı durumda.. Beni dışarı alıyorlar.. Eşim koluma girip düşebileceğim endişesini taşıyor.. Bir müddet dinlendikten sonra sn. Tabak yanımıza gelip.. Nişantaşı patolojiden raporu 2 gün sonra alabileceğimizi, aldıktan sonra muayenehanede buluşmamızı söylüyor.


Evet.. Biz raporu aldık acilen bilgisayar başına patolojı içinde yazan latince terimleri çözeceğiz sözümona..

Sonuç: Küçük görünümlü karsinom akciğer kanseri başlangıcı... Teşhisi konuluyor.
Bunun tedavi edilmesi için Ongolog bulunması gerekiyor.. En yakında Sn. Tabak'ın randevu alması ile Sn. Adnan Aydıner'e ulaşılıyor. Akşam 20:00 ancak randevu alabiliyoruz.. Yazıhanesine gittiğimizde hasta sayısı bayağı yoğun.. Yurt dışı gelenler de var.. Bir müddet sonra giriyoruz Sn. Aydıner in yanına raporlara bakıyor.. Bizden acilen beyin emarı isiyor...

 
Toplam blog
: 28
: 1274
Kayıt tarihi
: 23.11.07
 
 

Merhaba, 1956 İstanbul/Kuzguncuk doğumluyum. Aslı Tuğçe adında bir kızım, Hülya Nihal adında bir eş..