Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Dış geziler üzerine...

Millet açlıktan, işsizlikten kırılırken yetkililerin taze gelinler gibi dış gezilere çıkmaları anlaşılır gibi değil? Ceplerinden beş kuruş para koymadıkları için o ülke senin bu ülke benim geziyorlar. Sonuç? Sıfıra sıfır elde var sıfır. Suriye, Arnavutluk, Libya, Ürdün bana vizeyi kaldırsa ne yazar kaldırmasa ne yazar?Avrupa Birliği, Makedonya, Sırbistan gibi değil üye, daha aday olmamış ülkelere vize kolaylığı sağlarken Dışişleri Bakanı ve ilgili diğer bakanların oturup kalkıp çifte standarttan bahsetmeleri kendi ülkelerinde neden oldukları durumu ifade ediyor. Üstelik adamlar duruma bakıp bize ağızlarıyla da gülmüyorlar. Temsil ettiği ülkeye yakışmayan insanların önemli koltuklara seçilmesi işte böyle küçültücü tablolara sebep.

Türk siyasi esnafının Ortadoğu'da devam eden çatışmalara katalizör işlevi görme hevesinde olmaları artık kaale alınmadıklarının göstergesi. Model Ortaklık yutturmacasının ABD tarafından bizlere yedirilmek istendiği sırada Tokat, Reşadiye saldırısının yapılması daha geçen gün toplanan Irak-ABD-Türkiye üçlü zirvesinin sonuçsuz kalacağının teminatıdır. Ülkemizde Ergenekoncu-F Tipi Yapılanmacı yapay ayrımını yaratanların kendilerine oy verenlerin sundukları güveni ranta tahvil etmeleri görmeye alıştığımız eski tarz-ı siyasetin ürünü.Son yedi senede yeni olan ise şu: Azınlık ideolojisine sahip mevcut iktidar varlık sebebini cemaatlere yaslanarak devam ettirme eğilimindedir. Yoksa işçi, memur, emekli, işsizler AKP zihniyetinin pek umurunda değil. Bu arada hesap etmedikleri konu şu: Ekonomik krizin yozlaştırıp muhtaç ettiği kitlelerin etnik kimliklerine sarılması ürkütücü gelişmeleri beraberinde getirecek gibi.

Şimdi Ankara, Arınç-Erdoğan-Gül üçlüsüne suikast girişiminin tasarlandığı iddialarıyla çalkalanıyor. Tekel işçilerinin eylemi Başkent'i sarsamazken, Başbakan Yardımcısı'nın evinin yakınında iki subayın yutmaya çalıştıkları krokilelerle yakalanması malum yerlerde yeni senaryoların yazıldığını işaret ediyor. Böylesi puslu havalarda darbe planları, suikast iddiaları, gizli tanıklar kara propaganda tertiplerinin yol haritalarından bilinen bir iki başlığı. Esas tehlikenin sokaklardan geleceğini düşünememek hesapsızlığı tehlikenin büyüklüğünün öncü göstergesi değil mi?

http://halukselcuk.wordpress.com/

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..