Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

11 Temmuz '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğa ve huzurun adresi

Doğa ve huzurun adresi
 

İzmir ve çevresi son dönemlerde yeni açılan mekânlarla “doğa ve huzur arayanlara yeni alternatifler sunmaktadır.

Mega kent İzmir’in gürültüsünden, stresinden günü birlik kurtulmak isteyen, huzurlu bir gün geçirmeyi düşünen, özelliklede doğa âşıklarına uygun ve merkeze yakın güzel bir yer arayanlara bugün “Hancı Aile Eğlence Merkezini” önereceğim.

Bugün İzmirliler için hafta sonu gidebilecekleri ve huzurlu bir gün geçirebilecekleri bir mekân. Hancı Aile Eğlence Merkezi tam da adından anlaşıldığı gibi ailece vakit geçirilebilecek nezih bir yer.

Hancı aile tesisleri Buca Gölet yolu üzerinde doğayla bütünleşmiş, yaklaşık 36 bin M2 alana kurulmuş bir tesis.

Şehir merkezinden çok uzak olmamasına rağmen temiz havası ve sakinliği ile huzur veren bir yer.

Hancı tesislerinde sizlere hizmet sunan “kır düğün” alanları, çay bahçeleri, çocuklar için oyun parkları, özenle dizayn edilmiş hediyelik eşya reyonları bulunmaktadır.

Akşam saatlerinde bu tesisleri gittiğiniz zaman bir taraftan çayınızı içerken sahne alan sanatçıları, halk oyunlarını izleme şansı bulmakta, arzu ederseniz piknik keyfini, mangal keyfinizi Hancı tesislerinin özenle hazırladığı yiyeceklerden alarak karnınızı doyurabilirsiniz.

Hancı tesislerinin sahibi Mehmet Kaya ile yaptığımız sohbette kendisine sorduğum ; “Neden böyle bir tesise gerek duydunuz, amacınız neydi” diye sorduğumda bana;

“Osman Bey ben doğaya âşık, huzura, sakin bir ortama hasret bir insanım. Bu düşüncem yıllardır içimde bir uhde oluşturdu. Özellikle İzmir gibi metropol bir kentte insanların günübirlik gidebileceği, doğayla baş başa kalabileceği ve huzur duyabileceği mekanların azlığı bana bu tesisleri hayata geçirmeme neden oldu. Gerçekten doğayla baş başa, çınarların altında huzuru arayanlara özgü bir mekân yarattık. Bu mekânda alkol kullanılmamakta, insanlar aileleriyle birlikte huzurlu ve güzel bir gün geçirmektedir.

Mehmet Kaya’nın bana söylediği önemli bir mesaj ise yaklaşık 300 civarında çalışanların büyük çoğunluğunun üniversiteli gençlerden oluştuğunu, burada hayatın gerçeklerini gördüklerini anlattı.

Mehmet Beyle yaptığımız söyleşi sonrası birlikte tesisleri gezmeye başladık. Atların bulunduğu bölüme geldiğimizde gelen misafirlerin hizmetine sunulan irili ufaklı birçok atla karşılaştık.

Mehmet Bey, istenmesi halinde ata binilebileceğini, insanların bu heyecanı yaşayabileceğini;

Ata binmeyi bilmiyor ama yine de denemek istiyorsanız 10-15 dakika gibi kısa bir süre de olsa oradaki eğitmenlerin nezaretinde mini bir tur atılabileceğini söylüyor. Bu tur beni kesmez daha uzun süre binmek istiyorum derseniz dönem dönem açılan binicilik kurslarına katılabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla ata binmeye en çok çocuklar ilgi gösteriyor.

Hancı tesislerini ben çok beğendim, eğer yolunuz İzmir’e düşerse ve günübirlik biraz huzur bulayım, doğayla baş başa olayım diyorsanız öncelikle aracınızın direksiyonunu Buca’ya çevirin. Buca’dan Kaynaklar yoluna, oradan da Buca Gölet yolunun ilerisinde ki Hancı aile tesislerine yönlenin.

Şayet İzmir’de yaşıyorsanız, örneğin Bornova’da, Karşıyaka’da, Konak’ta Gaziemir’de bir öğle üzeri ailenizle birlikte atlayın aracınıza ve doğa harikası bu tesislerde güzel ve huzurlu bir gün geçirin.

İzmir’e özellikle de Buca’mıza böyle güzel bir tesisi kazandıran Mehmet Kaya’ya buradan sizler adına teşekkür ediyorum.


Osman Özeker 11.07.2010

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..