Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğalgaz mı, doğal odun mu...?

Doğalgaz mı, doğal odun mu...?
 

Doğal Odun


Bir kaç gün önce haberlerde "Doğalgaz kullanıcıları ısınmak için sobaya geri dönüş yaptılar" diye bir haber ile karşılaştım. Kış geldi yine kapıya dayandı. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan ısınmak baş köşeye oturdu ve yerini aldı.

Bu haberde vatandaşa soruyor muhabir. "Niye oduna geri dönüş yaptınız, ısınmak için doğalgaz kullanımına niye devam etmiyorsunuz...?" Verilen cevap açık ve net. "Doğalgaz pahaı, alım gücü sınırlarımızı zorluyor, maddi durum doğalgaz kullanımını karşılıyamıyor"

Evet doğalgaz kullanımı acaba sona mı eriyor? Sona ermez ama, bir çok doğalgaz kullanıcısı doğal odun ile ısınmaya başladılar bile. Doğalgaz alamayanlar, artik doğal odun almaya başlamışlarsa yetkili kişilerin bu konuyu doğal olarak düşünmeleri gerekir... Zaten doğalgaz konusunda bugüne kadar doğal düşünülmedi. Bundan sonrada doğalgaz kullanıcıların cebini düşünmeyenler doğal zamları yapmaya devam edecekleri şüphesizdir.

Cebindeki aylık geliri bu kış aylarında tümüyle doğalgaza vermek istemeyen vatandaş kışı mecburen doğal odun ile geçirmeyi düşünmeleri  ve tercih etmeleri gayet doğaldır. Oh ne güzel, binanın girişine kadar doğalgaz borusu gelecek ver para, binanın içersine her kata doğalgaz borusu getirilecek ver para, doğalgaz kullanımı için doğalgaz sayacı takılacak ver para daha sonrada doğal olarak doğalgazı terk edip, doğal odun kullanamaya başlayacaksın. Buna ne derler? "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu"... Doğal olarak bu ifade yanlış olmaz sanırım...

Şu bir gerçek ki, parası olan doğalgaz kullanmaya devam edecek, parası az olanlar ise doğal odun kullanacaklar. Soğuk havaların başladığı bu günlerde herkese doğal olarak doğal ısınmalar diliyorum.

Sami Samioğlu

 
Toplam blog
: 5
: 648
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

1956 doğumluyum.... Emekliyim.... Mesleğim, ressam.... Ankara'da ikamet etmekteyim.... İlgi alanl..