Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Siyaset
 

Doğalgaz zammını geri al Başbakan

Sayın Başbakan 1 Ocak-1 Kasım tarihleri arasında Elektriğe ortalama % 64 , Doğalgaza ise yapılan son zam olan % 22, 5 ile toplamda % 72, 7 ‘ye ulaşan fiyat artışı ile yıllık ortalama enflasyonun (yıl sonu tahmini % 11) daha yıl dolmadan 6 katını aşması karşısında hala garip gureba edebiyatı yapmayı sürdürecek misiniz? Memura ve emekliye yıllık ortalama % 10 zam verdiniz. Ortalama 1000 YTL maaş alan memur veya emeklinin eline yıllık zam olarak 600 YTL verdiniz ve işcimi, memurumu, emeklimi enflasyona ezdirmedim diye nutuklar attınız. Sadece doğalgazda yaptığınız bu zam ile 1000 YTL’lik doğalgaz tüketimi yapan bir aileden 727 YTL geri aldınız. 600 YTL yıllık artış alan çalışanın cebinden 127 YTL fazladan çıktı. Bu rakama elektriğe, suya ve ulaşıma yaptığınız zamlarıda eklerseniz cebimizden fazladan 400 YTL’yi çaldınız. Verdiğiniz 600 YTL’yi geri aldığınız gibi üzerine ayrıca 400 YTL daha ödemiş olduk. Enflasyona ezdirmeme sizin dilinizde, lügatınızda böyle mi oluyor?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li İ.Melih Gökçek yıllardır halktan peşin olarak aldığı doğalgaz paralarını altgeçitlere, fıskiyelere, sözde sanatcılara, canbazlara ve kimlerden hangi ihalelerle aldığı ve kimlere nasıl dağıtıldığı belli olmayan gıda yardımlarına harcayarak BOTAŞ’ın oluşan zararlarını bizlere ödetmesini yıllarca bir seyirci gibi seyrettiniz.

Ve sizin ilçe kongrelerine kadar devletin imkanlarını kullanarak halkın yani garip gurebanın paralarını çarcur ettiniz. Örtülü ve örtüsüz ödeneklerinizi bizlerden aldığınız vergilerle, zamlarla karşıladınız ve bu harcamalarında nasıl olduğu kamuoyunda tartışılır olduğunu biliniz. Kriz ortamında Bakanlarınız son model arabalarını dahada son model arabalar ile değiştirmek için bütceye ödenekler koydunuz yine bizden aldığınız vergiler ve zamlarla.

Cumhurbaşkanlığı bu kriz ortamıda sözde Köşkü yenilemek adına 10 ncu Cumhurbaşkanımız sayın Ahmet Necdet SEZER’in 7 yılda kullandığı ödeneği daha bir yılı dolmadan kullanır hale geldi yine bizlerden aldığınız vergiler ve zamlarla.

Ve yerel seçimler yaklaştıkca bizlerden topladığınız vergiler ve zamlarla partinizin seçimi kazanması için hoyratca harcamaya başlayacaksınız. Bilesinizki artık bu oyunlar tutmayacak ve bu halk size maymun gözünü açtı diye cevap verecek.

Yol yakınken bu yaptığınız zamları geri çekiniz ve DEVLET kesesinden yaptığınız ve yapacağınız harcamaları gözden geçirip elinizi devletin kasasından çekiniz.

Aksi takdirde bu halk size gereken cevabı her hal ve şartta SANDIKTA verecektir

 
Toplam blog
: 16
: 360
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1958 Kars doğumluyum. İlk ve Orta okulu Ankara İncirli'de tamamladım. 1973 yılında Çankırı Astsub..