Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Doğanın temeli; toprak ve su

Doğanın temeli; toprak ve su
 

Otlanmış suyunu içip, insanlar için süt ve et üretmeye devam edecek inek


"İnsan topraktan yaratılmıştır" ifadesi bir inançtır, ama" insan topraktan oluşur, gelişir ve beslenir" fiziki bir gerçektir.

Toprak; içinde hayvan ve insan için yararlı her tür bitkileri üretmeye yeterli tohumlara su ile hayat veren madde. Yani toprak dişi, su da erkek, tıpkı yumurta ile sperm gibi.

Toprak içinden çıkan suyun değmesiyle içindeki gizli gücü dışarıya bitki olarak estetik bir şekilde sunan hazine.

İnsanın temel besin grupları; su, karbonhidrat, vitamin ve protein ise bunların tamamını bünyesinde barındıran ve ev sahipliği yapanda topraktır.

Yer yüzüne çıkıp kirlenen su, toprağa girip doğal süçgeçle temizlenerek tekrar yeryüzüne insanlığın hizmetine çıkar .

Gökyüzünden yağmur olarak yeryüzüne inen ve topraktan çıkan su, toprağa katılarak bitkiler üretir; bitkiler insanlar  veya hayvanlar içindir ama otla beslenen hayvanlardan süt ve et üretenler de insanlar içindir. 

Bir ineği irdeleyelim; suyun toprakla birleşmesinden üreyen otları yiyip süt ve et üretirler, yani hayvansal proteinlerin kaynağı topraktır. 

Bitkisel proteinleri irdelersek; biribirine çok benzeyen kurufasülye (bitkisel protein) nohut ise karbonhidrat.

Vitaminler (meyvalar ve sebzeler) de karbonhidratlar gibi su ile toprağın birleşmesinden direkt üreyenlerdir.

Artık yaşamın bir parçası haline gelen doğal ecza olan bitkilerinde suyun toprağa girmesiyle ürediğini atlamak mümkün mü?

Özetle, toprak; içinde karbonhidrat, vitamin, proteinin ana maddelerini barındıran ve yine içinden çıkan suyla birleşerek üretip dışa çıkaran, kendini sürekli (bin yıllardır) yenileyebilen güçlü doğal fabrika, tıpkı tüm erkek ve dişilerin, dişiden üremesi gibi. Toprak kendini sürekli yenileyebilirken insan ömrünü tamamladığında oluştuğu, geliştiği toprağa dönüp çok güçlü gübre olarak mezarlıklardaki selvilere hayat vermektedir.

İnsanlığın (anası olan ve) varlığının devamı için muhtaç olduğu ama üstüne basarak yürüdüğü toprağa ve suya saygıyla özenerek ilgi göstermek zorundadır, göstermesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..