Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimimin ardından denetim ve bankacılık sektöründe çalışmaya başladım. Çalışma hayatımla eş zamanlı olarak yürüttüğüm doktora çalışmamı 2003 yılında bitirdim ve emekli oldum. İstanbul Odasına kayıtlı mali müşavirim. Halen bir üniversitede öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Hobi olarak briç ve f..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Tüm boyutları ile PKK gerçeği. İlk gerçek, Kürtlerle bir ilgilerinin olmadığıdır.

Yaşadığımız dünyada şunu anlamanın zorunluluk olduğu kanısındayım. Dünya sürekli değişiyor ve değişim şartı kendisini coğrafik olarakda dayattığında mutlaka değişime uğramazsanız öncülük yaptığınız toplumlara kendinizi dinletemez Yada dahil olduğunuz toplumdan koparsınız. PKK gerçeği ülkemizde çarpıtılmıştır çarpıtılmak zorunda kalmıştır. Linç kampanyalarının vardığı nokta kişinin ülkeye yapmış olduğu hizmeti önemsememeksizin Yok edilme şansı yüksektir. PKK yı tartışırken iki yönlü bakmanın onu anlayabilmek açısından iyi olduğu kanısındayım. 1-PKK kendi işleyişi ve tüzüğü gereği bakmak 2-Halkın bakış açısı ve beklentileri tarafından bakmak Her ikisi tarafındanbak baktığınızda türkiyedeki kamuoyunun ve hatta aydın diyebileceğimiz kesimin Yanlış algısını görüyorum. Buda sırf niyet okuyuculuğundan illeriye gidemez Buda hiç bir zaman pkk yı anlamanızı sağlayamaz Dolayısıyla olayı doğru bakış zorlandığı müdetçe çözümde zorlanacaktır. Bir sizin pkknz var Birde halkın gördüğü pkk var.

31 Ağustos 2012 16:25
Batının iki yüzü -2-

Aslında ilk olarak sorulması gereken soruyu kendimize sorup cevaplamalıyız.PKK TERÖR ÖRGÜTÜMÜDÜR. Bunun cevabı hayır yada kısmen ise o zaman o soruları gidermeiliyiz. İkinci soruya yönelmeliyiz. PKK yı avrupa yada batı salt terör örgütü olarak görüyormu. İşte asıl gerçeklik burada yatmaktadır. Geçenlerde uluslararası bir haber kaynağı pkk lılara gerilla dediği için yeşil sermayeciler tarafından baskı altına alınarak illede terör örgütü demezsen sana yorum vermeyeceğiz diye tehdit ettiler. Buda şu demektir. Aslında batı PKK yı kısmen terör örgütü değil kürt ayrılıkçı partisi olarak görüyor. Belki görünürde türkiye ile olan ticari ilişkilerinden dolayı evet deyip listeye alıyor ama pratikte farklı bakıp üzerine gidemiyor ki gidemezde. bu bağlamda türkiye politikalarını daha gerçekçiliğe dayatmalıdır bence.

08 Kasım 2011 16:00
“KÜRT” KÖKENLİLERİN TAMAMI BDP’li DEĞİL, PKK’lı DA DEĞİL…

Sayın yazar. Gönül isterki ortada kalarak doğru temelde yazı yazasınız. Sözkonusu kürt sorunu oldumu herkesin doğruları kendisinedir. Kısaca açıklmak istiyorum Ülkede iki türlü kürt vardır. Devletin sürdürdüğü rejimden yana ve taraftar olan. devlet ile barışık olmayıp kabul etmeyen kimlik arayışında olanlar. Rejimden memnunlar AKP yi destekler oyda verebilirler buna kimse bir şey demez. Peki kimlik isteyenler yada yönetim isteyenler. Şimdi nereye döneceğiz. Bence şu en gerçeğidir. Kimlik istemeyen hak istemeyen statükonun yanında yer alıp kendilerine türk diyebilirler ki bu akp kanadıdır. Geri kalan ise ben kimlik istiyorum diyen kesimdir oda bdp dir. Dolayısıyla BDP kürt halkının tümünün temsilcisi olmayabilir ama kürt ırkının ırksal olarak tanınmasını isteyen yegane partidir. O zaman mantıklısı şudur. AKP li olanlar buyursun türk kalsınlar ama ben şahsen kürt kimliğimi istiyorum dolayısıyla BDP haklıdır. Diyarbakır BDP 6 ama akp çaldı devlet imkanlarıyla hemde baskı yaparak. saygılar

15 Ekim 2011 03:53
 
Toplam blog
: 11
: 758
Kayıt tarihi
: 08.08.09