Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

21 Haziran '12

 
Kategori
Dünya
 

Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor mu?

Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor mu?
 

Savaşın kötü yüzü!


Rusya Dışişleri Bakanı, Sergey Lavroy, Suriye'ye helikopter götüren geminin , İngilizler tarafından geri gönderilmesinden sonrab sert konuştu, Suriye'ye yapılacak müdahalenin bütün bölgeyi kasıp kavuracağını söyledi.Sonucun felaketle neticeleneciği, etnik grupların olduğunu, mesela kürtlerin Suriye, Irak ve Türkiye'de yaşadıklarını anımsattı.

Diğer taraftan ise;

Rus, Çin, İran ve Suriye ortak tatbikatı; Suriye toprakları üzerinde deniz, hava ve kara tatbikatının yapılacağı, İran Fars ajansı tarafından duyuruldu.  

Her ne kadar Rusya ve Çin tarafından yalanlansa da, Orta Doğuda suların ısınması kaçınılmaz görülüyor.

Bu tatbikata katılıma 90 bin personel, 400 hava kuvvetleri, 900 tank gibi bir gücün, Suriye'de basmadık yer bırakmaması anlamaına geliyor ki, bu da resmen işgal anlamı taşımaktadır. Debka'nın bildirdiğine göre Pekin, 12 askeri gemisinin Süveyş Kanalı'ndan geçmesi için Mısır Hükümetinden izin istediğini bildiriyor.

Ve bu tatbikat gerçekleştirilirse, Rusya ve Çin'in askeri gücünün ilk defa Orta Doğu'da konuşlandırılacağı vurgulanıyor.

Bu iki süper güç, Suriye'ye yapılacak ABD, Avrupa ve Arap  askeri müdahalesini engellemek için, İran ve Suriye orduları ile ortak hareket  etmeye hazır olduklarını göstermek istemektedirler.

Beşar Esad ve onun rejimine operasyon yapmak istiyen ABD'yi frenlemek için yüksek sesle söylemler olmaktadır.

Meksika'daki G20 Zirvesinin ardından, Obama ve Putin'in görüşmesinin detaylarını daha net göreceğiz. Suriye konusu hakkında, Rusya'nın geri adım atacağını düşünmek biraz safdillik olsa gerek, direncinin kırılması ise yapılan pazarlıkların önemiyle ilgili olacaktır.

İşin vahim tarafı ise, ortak tatbikatın Haziran sonu veya temmuz başlarında yapılmasıdır ki, bu tatbikat, Türkiye'yi ve İsrail'i de  zor durumda bırakacaktır. İran ve Suriye'nin artık, Türkiye'yi de düşman belliyen ülkeler safında yer almalarıdır.

Dış politikamızın, komşularla 0 sorun politikasızlığı ve tutarsızlığı bizi bu noktaya getirmiştir.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..