Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

DOLGUN DUDAKLAR iÇİN : LİPLİFT

Selamlar!

Yeni yazımda sizlere, son dönemde çok fazla hastama gerçekleştirdiğim "liplift" yani dudak kaldırma ameliyatıyla ilgili bilgiler vermek istiyorum.

 

Dudak ile İlgili Algı Hiç Değişmedi!

Güzellik kavramı, geçmiş tarihlerden bu yana sürekli değişikliğe uğramıştır. Mesela bir dönem, insanlar tarafından sadece hokka gibi burun şekli beğenilerken, günümüzde birçok kişi için bu beğeni yerini, doğal görünümlü bir burun şekline bıraktı. Bu farklı beğeniler, kaş, çene gibi uzuvlar için de  zamanla değişim gösterdi.

Fakat dudaklar için durum hiç de böyle değil.İnsanlık döneminin neredeyse her döneminde, kalın, dolgun yani hacimli dudaklar, kadınsılığın, çekiciliğin sembolü oldu. Günümüzde de böyle...

Düşünsenize hangi kadın tercih hakkı olsa, ince, sönük dudaklara sahip olmak isterdi ki? Mesela siz ister miydiniz?

 

İşte bu istek nedeniyle, biz uzmanlar, insanların hayal ettiği dudak şekline kavuşmaları için çeşitli uygulamalar yapıyoruz.

Bunlardan biri;

 

Dudak Dolgusu!

Evet dudaklarınız, işinde uzman bir hekimin, yüzünüzü analiz ettikten sonra yeterli seviyede dolgu malzemesi kullanarak, yüzünüze uyum sağlayacak şekilde uyguladığı dolgu işlemiyle, sizi istediğiniz sonuca kavuşturacaktır. Fakat dudak dolgusu uygulaması, uygulamayı yaptıran kişinin yaşına, dudak yapısına, enjekte edilen dolgu maddesine ve enjekte edilen dolgunun miktarına göre dayanıklılık gösterir.

Yani yineleme gerektirir. Her hastada değişkenlik göstermekle birlikte, dolgu maddesi ortalama 1 yıl sonra minimuma inmiş olur.

Bu süreçte, dudaklarınız tekrar hacim kazansın isterseniz, işlemi yeniletmelisiniz.

Fakat teknoloji ilerledi, ameliyat teknikleri hız kesmeden gelişiyor ve biz cerrahlar sizler için hiç durmadan yeni yöntemler uygulamaya devam ediyoruz.

 

Size dolgu işlemine alternatif olarak, yineleme istemeyen, bir kere yapılan ve kalıcılığı yaşamınız boyunca devam edecek bir cerrahi işlem sunuyoruz:

 

Liplift Ameliyatı!

Liplift ameliyatı, bir dudak estetiği ameliyatıdır.

Dudaklarınız, ince, hacimsiz, cansız ise ve siz bu durumdan rahatsızlık duyuyorsanız, liplift ameliyatı ile, daha genç, çekici ve dolgun dudaklara sahip olabilirsiniz.

Üst dudağın ideal uzunluğu 14-16 milimetre aralığında olmalıdır. Yine de, tam ideal ölçü kişiden kişiye değişir ve ideal uzunluğu belirlemek için, hastanın yüzünün tamamının analiz edilmesi gerekir.

Dudak ve burun arasındaki ölçü olması gerekenden fazlaysa, burada devreye liplift ameliyatı girer...

Bu mesafenin gerekenden uzun olması, kişinin alt yüz bölgesinin olduğundan daha uzun görünmesine sebep olur.

Üst dudak ile burun arasındaki mesafenin uzun olmasının nedeni yaş ilerlemesi olabileceği gibi doğuştan yapısal kaynaklı da olabilir. Uzunluğun fazla olduğunu kesinleştirdiğimiz hastalarımıza, gerekli açıklamaları tüm detayları ile yapıyoruz. Ardından liplift ameliyatını planlıyoruz.

 

Doğal Görünümlü Sonuçlar Liplift ile Mümkün

Ameliyat esnasında, burun ve dudak arasındaki boşluk mesafesi kısaltılarak ideal ölçüye getirilir. Aradaki mesafenin kısalması, üst dudağın yukarıya doğru kıvrılarak daha kalın görünmesini sağlar.

İdeal olan durum,  gülüş sırasında üst dudağın hareketiyle, dişlerin belirli bir ölçüde görünmesidir. Sonucun yapaylıktan uzak, son derece doğal görünen bir sonuç olması hedeflenir.

Liplift ameliyatında, üst dudağın dikey uzunluğunu kısaltmak amacıyla, çoğu zaman burun tabanı ile üst dudak kesişimindeki fazla deri alınır.  45 dakika kadar bir sürede tamamlananır. Liplift ameliyatının ardından hasta, 1– 2 saat gözetimde tutulduktan sonra taburcu edilir.

 

Cerrah Deneyimi Çok Önemli

Her ameliyatta olduğu gibi, Liplift ameliyatında da, operasyonu gerçekleştirecek olan cerrahın, ameliyat becerisi ve deneyimi büyük önem arz eder. Cerrahınız;

Bu ameliyatı daha önce kaç kez yapmış?

Yaptığı ameliyatlarda nasıl sonuçlar elde etmiş?

Herhangi bir komplikasyon oluşmuş mu?

Gibi soruların yanıtı, ameliyatın ortaya nasıl bir sonuç çıkaracağını özetler. Liplift ameliyatı yaptırdıktan sonra, ömrünüzün sonuna karar bir daha dolgu, makyaj hileleri gibi eylemlere ihtiyaç duymayacaksınız. Bu nedenlerle bir kez yapılacak olan bu ameliyat için cerrah seçerken, çok iyi ön araştırma yapmalısınız.

Hepinize sağlık ve güzellik dolu günler diliyorum.

Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoglu

 

 

 

 
Toplam blog
: 39
: 66
Kayıt tarihi
: 15.09.17
 
 

KBB VE YÜZ CERRAHİSİ UZMANI DOÇ. DR. GÜRKAN KAYABAŞOĞLU  ..