Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

04 Kasım '09

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Domuz gribi

Domuz gribi
 

alıntı


Gündemden hiç düşmeyen ve hep gündemde kalacak domuz gribi salgını ile halkımız panikte. Aşının uygunluğu ya da sakıncalı olması ileriki günlerde daha da belirginleşecek düşüncesindeyim. Ancak, aslında diğer griplerden fazla farkı olmadığı söyleniyor. Benim düşünceme göre bağışıklık sistemini sağlam tutmak gerekiyor. Tabi hijyen çok önemli. Tokalaşmamak ve asla öpüşmemek de alışkanlık kazanmamız gereken davranışlar arasında.

Tuzlu suyla gargara yapmak, karanfil çiğnemek gibi pratik bilgiler servis ediliyor. Aslında paniklemeden doğal ve kolay olan bu tavsiyeleri uygulamak gerekir düşüncesindeyim. Doğru olup olmadığını bilemediğim ancak yararlanılmasında hiçbir sakınca olmayan yeni bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim..

"1919 yılında grip Amerika'yı vurduğunda ve yaklaşık 40 milyon ölüme sebep olduğunda, çiftlikleri dolaşan bir doktor, çevrede pek çok ölüm olmasına rağmen bir evde tüm bireylerin sağlıklı ve gripten uzak olduklarını görmüştü.

Evin hanımı, bir önlem olarak tüm odalara birer kap içinde soyulmamış (kabuğu ile birlikte) soğan koyduğunu ve bu soğanları her 15 günde bir yenilediğini söylemiş.

Doktor, soğanlardan birisini mikroskop altında incelediğinde, grip virüsüne rastlamış - yani soğan grip virüsünü emerek kendi bünyesine hapsetmiş.

Arizona'daki bir kuaför salonunda da çeşitli müşterilerle yakın temasta olmaktan dolayı her sene çalışanlar gripten dolayı hasta oluyorlarken, yine aynı metodu denemişler - çeşitli yerlere soğan koymuşlar. Bu metodu denedikten sonra pesonelden kimse gripten hastalanmamış.

Soğanın doğal yapısını, gücünü, yararlarını bilince bu yöntem oldukça akla yakın geliyor. Günümüzde hele ki domuz gribi paniği yaşanırken evlerimizde, her odaya 1-2 soğan (kokusuz cins)yerleştirmekle bir şey kaybetmeyeceğimizi, ama belki kış boyu gripten korunacağımızı düşünebiliriz."

Gripsiz, sağlıklı günler sizinle olsun.

 
Toplam blog
: 50
: 1016
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..