Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Dört Parmak ve anlamı…

Dört Parmak ve anlamı…
 

Müslüman Kardeşler’in (İhvan’ın) ambleminde 4 sembol yer alıyor.

Yazar Özdemir İnce bu 4 parmaktan her birinin neyin sembolü olduklarını araştırmış, yazmış:

1. Parmak: Allah hedefimiz.

2. Parmak: Kuran Anayasamız.

3. Parmak: Muhammed liderimiz; cihad yolumuz.

4. Parmak: Allah yolunda ölmek en büyük arzumuz…

Peki, nasıl oluyor da, anlamları bu olan 4 ilke, Mısır’da devrim [ya da darbe] karşıtlarının simgesi olup çıkabiliyor?..

Toplum mühendisliği bu olsa gerek.

Toplumu istedikleri istikamete doğru yönlendirmeyi iş edinmiş beyin yıkayıcıların mahareti böyle bir hedefi toplumun gündemine kolayca sokabiliyor demek.

Peki, bu yönlendirme işlevinde güdülen çıkar ne?

Ve bu çıkar kimin çıkarı?

Kimlerin avantası?..

İşte… Bir insan, çıkın bir basamak daha yukarıya: Bir toplum, bir halk bu ve benzeri soruları sormaya başladı mı, iş bitmiştir; işleri bitiktir.

Üç gün sonra günümüzün moda mesleği olan toplum mühendisliği beş para etmez bir rezillik haline dönüşecek demektir.

Hele hele bu soruların yanıtları araştırılıp, kafalar çalıştırıldığında… Kafalar çalıştırılıp, bulunan sonuçlar irdelenip, yeniden yeniden sorgulandığında…

Ve bir son adım atılarak sorgulama aşamasının sonuna varılıp, varılan yanıtlar üzerinden harekete geçildiğinde, o ülkenin ufku sonuna kadar açıktır; insanlarının alnı aktır; halkının geleceği parlaktır.

1. Parmak: Allah hedefimiz, ne demektir?.. Allah’ı hedef kabul eden bir inanç [haydi düşünce diyelim] nereye varmak istemektedir? Allah hedefe yerleştiriliyorsa, insan ne âlemdedir?

2. Parmak: Kuranı Anayasa olarak kabullendiğinizde şeriatın ortasına yuvarlandınız demektir. 2013’ün laik Cumhuriyeti’nde bu ilkeyi parmağına dolayanların hedefi nedir esas?.. İşte bu esas sorgulanmalıdır.

3. Adım: Muhammet liderimiz değil, peygamberimizdir. Müslüman inancı, bir siyasal hareketin harcı yapılamaz. Halkın bu yönde biçimlendirilmesi için kullanılamaz. Eğer kullanılıyorsa, o noktada inanç değil, dini bir araç olarak kullanmak isteyen madrabazlık vardır. Cihad ise, uygar bir insanın asla yolu olamaz.

4. Parmak: Ölmek, aklı başında hiçbir insanın arzusu olamaz. Allah yolunda ölmek ise, dostluğun, kardeşliğin, bir arada barış içinde yaşama kültürünün zıttı yöndeki bir kışkırtmadan başka bir şey değildir.

Şimdi soğukkanlılıkla bir kez daha düşünün:

- Bu dört parmağı aynı anda kaldıran bir bileğe sahip olmak çağdaşlık adına, kardeşlik, aydınlık düşünce, kültür mirası ve insanlık adına mümkün olabilir mi?

İşte toplum mühendisliği insanların beyinlerini yıkayarak bu mümkün olmaması gerekeni mümkün kılan bir hokkabazlıktır.

 

farukhaksal@gmail.com

 

www.akceder.com

www.soruyusormak.com

 

  

 
Toplam blog
: 913
: 485
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

1942 yılının Şubat ayında Bursa'da (Mehmet Kemalettin'den olma, Emine İffet'ten doğma olarak) dün..