Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Dua okuyanı IŞİD diye tutuklarsanız demokrasi aşkına ateistleri bile karşınızda bulursunuz

Dua okuyanı IŞİD diye tutuklarsanız demokrasi aşkına ateistleri bile karşınızda bulursunuz
 

Her dindar IŞİD değil kelle keseni bulmak zorundasın. Onlara da mesajımız var: İslam için IŞİD olmaya gerek yok. IŞİD olup kelle keseceğinize al eline Kuran dağıt, sokaklarda İslam’ı anlat. Dünyada estirilen IŞİD rüzgarı nedeniyle dindar insanlarımızın camilerden tutup götürüldüğü söyleniyor.
 
Anlamsız bir şekilde geçmişte dinciler korunduğu zaman nasıl karşı çıktıysak bugün de dindarlara IŞİD şüphesiyle zulüm yapılmasını kabul etmeyiz. Bizler dindar olmasak bile demokrasi için insanların inançlarını özgürce yaşamaları uğruna gerekirse cami kapılarında yatarız. Kerim Korkut bu topraklarda inananların da inanmayanların da güvencesidir.
 
Defalarca söyledik İslam’ı yaşayanlar İslam’ı diledikleri şekilde yaşayacaklar. Dinlerini anlatma, tebliğ etme haklarıdır. Kerim Korkut Türkiye’sinde IŞİD olmaya gerek yok.
 
Devlet dine karışmaz diye bir şey yok. İnsanların inançlarını özgür bir şekilde yaşamaları için devlet gereken her şeyi yapar. Eğer inananların inançlarını engelliyorsa laikliği hatta cumhuriyeti bile sorgularız. Dine, Allah’a, kitaba hakaret/küfür/aşağılama suçtur ve hapis cezasını gerektirir. Din konusunda insanlar sadece inanıp inanmamakta serbesttirler. Kafamıza uymasa/beğenmesek de dini yaşama şekillerine müdahale edilemez. İnancıyla bağlantılı olarak insanlara hakaret edilmesi de suçtur. İnananların da inanmayanlara benzer davranışları suçtur. İnsanlar inançları nedeniyle şeffaf olmak şartıyla tarikat, cemaat vb her türlü şekilde yapılanabilirler. Dini amaçlı örgütlenme meşrudur. IŞİD dini amaçlı örgütlenme değil. IŞİD operasyonlarında hassas davranılmalı. Her sakallıyı IŞİD diye tutup götüremezsiniz, böyle saçmalık olur mu? Elinizde delil olacak.
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..