Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Dün Davos bugün Türkiye ve İsrail

Dün Davos bugün Türkiye ve İsrail
 

Dünyanın gözü önünde Türkiye Başbakanı bir mesaj yolladı. Kimilerine yanlış gelebilir ama verilmesi gereken bir mesajdı ve verildi. Bu mesaj Türk Milletinin tarihte verdiği bir çok mesajdan birisiydi. İster kabu edin ister kabul etmeyin. Tam yeri ve zamanıydı aslında.

Türk Milletinin tarihsel gelişimde aldığı rol ve tarihe düştüğü notlara bakarsanız bu çok yanlış bir davranış değildir. Diplomasi bunu yanlış görebilir, bu davranış kriz de çıkarabilir. Ama onların işi bu, onlar düzeltecekler ben değil.

İsrail tarihte hiçbir devletten görmediği bir koruma ve himayeyi Türk Milletinden görmüştür. Türk Milleti asla insan kıyımı yapmamıştır ve bu kıyımlara da asla izin vermeyecektir. Türkiye Başbakanı asla bir terör savunucusu değildir. Çocukların, kadınların, yaşlıların kıyıma uğradığı bir yerde kim sessiz kalabilir.

Türkiye ne batılı olacaktır ne de doğulu. Türkiye Avrasyalıdır, dünya bunu kabul etmek zorundadır. Türkiye kendi kriterlerini ve anlayışını asla bozamaz ve birilerine şirin olmak için asla yandaş olamaz. Yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz.

Diplomasi ve barış dünyada Türk Miletinden başkası bunun için bu kadar uğraşmamıştır. En zor durumlarda bile asla temkini elden bırakmadık. Ama gerektiğinde masaya yumruğumuzu da vurmuşuzdur. Aksi takdirde başınıza yumruk vuran çok olacaktır.

Eğer dünya yeniden şekillenecek ve yeni dünya düzeni kurulacaksa bunun dışında olmayacağız. Bunun aleti de olmayacağız. Aksine şekil verenlerden birisi olmak zorundayız. Başbakanı eleştirenler önce görevlerini yerine getirsinler. Zira liderler şekil verirler, bürokratlar ise parçaları yerine oturturlar.

Bugün İsrail şunu bilmeli. Türk Milleti yıllardır savaş içindedir ama asla çocukları, kadınları, sivilleri yok etmemiştir. İsrail kıyım için orada değildir. Terörle başı belada ise terörün kendisi ile mücadele etmelidir. Dün hitlerin yaptığını bugün kendileri yapmaktadır. İspanya'da, Almanya'da ve avrupanın bir çok yerlerinde başlarına gelenlerden kurtaran ve onlara yardım elini uzatan yine Türk Milleti olmuştur.

Bugün Tükiye şunu bilmeli. Bir ülkenin başbakanı uluslararası bir arenada masaya bir yumruk vuruyor ve orayı terk ediyorsa Türk Milleti olarak arkasında durmalıyız. Yanlış dahi olsak arkasında durmalıyız. Zira yanlışları tamir edenler muhakak işlerini yapacaktır. Ama millet olarak dışarıya tek ses olmak önemlidir. Zira birlikten güç doğar.

Bir olamayanların halini dünya sahnesinde görüyoruz.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..