Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Erdoğan Nasıl bir Lider?

Erdoğan Nasıl bir Lider?
 

İki değerli haberci yazarımızın bugünkü yazılarının içeriği ile ilgili yazmak istiyorum. Fazla değil yaklaşık 10 yıl önceyle şimdiki Türkiye arasındaki farkı görmek açısından önemli geliyor

SedaT Ergin'in 29.01.2009 tarihli yazısı

Hangi Erdoğan?

Karşımızda bir kez daha öfke kontrolü olmayan, otokrat eğilimleri ağır basan bir üçüncü dünya lideri var.


Can Dündar'ın 29.1.2009 tarihli yazısı

Medya da boykot etse

Erdoğan’ın “almama” kam-panyasına karşılık, yalancı politikacılar için “vermeme” kampanyası açılsa nasıl olur?


İki güzide yazarımızın yazdıkları üç aşağı beş yukarı aynı gündem maddesi ile ilgili. Sayın Başbakanımızın çıkışları ve medya ile ilgili bazı düşünceleri. Ama öncesinde nasıl bir lider üzerinde durmak lazım. Zira üçüncü dünya lideri olarak görülen bir kişi ülkeyi kaçıncı dünya liginden aldı kaçıncı lige çıkardı.

Bundan çok değil 10 yıl önce dünya amatör liglerinde bile oynamayan, uluslararası arenada sözüne değer verilmeyen bir ülkeydik. İç çatışmalar ve basiretsizlikler (bu sadece politikacılarımızdan kaynaklanmıyor bürokratlar ve özel sektörümüz de dahil olmak üzere) sayesinde ülkemiz dış politikada ekonomide kaçıncı ligdeydi. Dünyanın yeniden şekillenmesinde rolümüz neydi. Dünya ekonomisini yönetenler karşısında nasıldık. Bunları unutmamalıyız ve unutmadıkta.

Eğer bugün bir yerlere gelebildiysek, kendi ülkemiz adına uluslararası arenada bir şeyler söyleyebiliyorsak bunu koordine edenlerin başıda Sayın Başbakanımız vardır. Ülkede eğer herkes üzerine düşeni yapsaydı muhalefet yanlışları görüp çözüm üretseydi, insanalar çıkarları için bir gayret ve telaşa düşmeseydi, gerçek yazılıp ve yalancılıkla suçlananlara gerçekleri gösterselerdi belki daha farklı olabilirdi.

İnsanlar üzerlerine düşenleri ne kadar yapabildiler. Ülkeyi kimler çıkarları için iç çatışmanın eşiğine getirdi. Dün kapı dışarı ettiği insanları şimdi neden kapı içerisine almaya kalkışıyor. ( Türban takanları İrana kovanlar şimdi kendi partilerin kapısını açmadı mı?)

Ülke için mesaisini sonuna kadar harcayan bir insan çözüm için bir dakikasını harcamayanlarla ne kadar kıyaslanabilir. İnsanlarımız her siyasetin içinde yer alabilirler. Her insanında çürüğü olabilir. Ama önemli olan bu çürükleri zamanla ayıklayabilmektir. Bunu içinde insanlarımız bu konuların üzerinde önemle durmaldırlar.

Bir insan tek başına bir ülke için kurtuluş olamaz. Unutmayın ki Atattürk'te bu milletin içinde bir kurtuluş inancı görmeseydi tek başına bu mücadeleyi kazanamazdı. Onun için milli dayanışma ve işbirliğini herzaman sağlamalıyız. Yanlışlara karşı birlikte durmalı ve çözüm yolları üzerinde yine birlikte durmalıyız. Sayın Başbakanımız Ulu Önderimiz Atatürk kadar iyi bir lider olmayabilir. Ama şu anda mevcutların en iyisidir. Bunun için mücadelesinde yanında yanlışlarında karşısında ama en önemli çözümleride sunan çözümsüz bırakmayan bir millet olmalıyız. Liderler o zaman 1. sınıf bir lider olur. Bizler kendimizi düzeltmezsek baş ne kadar iyi olursa olsun bir yerde araz verir.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..