Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '18

 
Kategori
Uzay
 

Dünya Dönüyorsa Üzerinde Yaşadığımıza Göre Dünya ile Birlikte Biz de Dönüyoruz?

Dünya güneşin etrafında ve aynı anda kendi etrafında dönüyor. Bir küçük top bir büyük topun etrafında yuvarlanarak dönüyor. Güneşin etrafında dönüşünü bir yılda kendi dönüşünü ise 24 saatte tamamlıyor.

Hissetmiyoruz ama bu gerçekten olan bir şey. Yuvarlak bir topun yüzeyine karıncalar gibi yapışmış halde dünya ile birlikte biz de dönüyoruz.

Koca dünya devasa Güneş’in etrafında hem de 366 günde döndüğü için bu kadar uzun bir sürede bu kadar büyüklüğün etrafında dönüldüğü için döndüğümüzü fark etmiyoruz. Hatta kendi dönüşünü 24 saatte tamamladığı halde bile.

Hani dönüş hızlansa döndüğümüzü anlayacağız da anlamasak daha iyi çünkü sonra ne olacağı meçhul.

Dünya dönüyor diyoruz sanki biz dönmüyoruz. Ama insanlar bu konuyu pek bilmiyorlar(Daha doğrusu düşünmüyorlar) çünkü kimseden duymadım bizim de döndüğümüzü.

Bazı yıldızlar uzay boşluğunda kayıp gidiyor ya hani olmaz da (Güneş’in çekiminden kurtulması lazım ve diğer gezegenler de itiyor çekiyor) dünya da kayıp gitse biz de gideceğiz, dünyaya ne olursa aynısı bize olur.

24 saatlik gece ile gündüz(Dünyanın kendi etrafında dönmesi)Güneş etrafında dönülen 366 günlük yıla göre çok yavaş sayılmaz, öyleyken döndüğümüzü yine fark edemiyoruz. Sanki uzay boşluğunda sabit duruyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..