Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '22

 
Kategori
Güncel
 

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ VE SAVAŞ

DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ VE İNSANLIĞI MAHVEDEN ŞU SAVAŞLAR!..              

Her sene ‘Dünyanın en iyi üniversiteleri’, dünya insanlığının bilgisine sunulur.. ‘Dünyanın en iyi 100 üniversitesi’ listesi yayımlanır..

-En iyi üniversite!..

-Dünyanın en iyi üniversitesi!..

-Dünyanın en iyi 100 üniversitesi!..

Dünyanın en iyi üniversitelerine sahip olan ülkeler gururlanıp sevinirken, böyle üniversitelere sahip olamayan ülkeler üzülür.. En iyi üniversitelere sahip olmayan ülkelerin eğitimcileri, aydınları, düşünürleri, fikir insanları ve ülkeye göre de siyasetçileri bu konudaki düşüncelerini ortaya koyarlar..

Dünyanın en iyi üniversitelerine sahip olmak neyi ifade eder?.. Bu çok mu önemli?.. Dünyanın en iyi üniversiteleri; şu emanet dünya ile bu dünyanın biz fanilerine kazandırdığı nedir?.. Böyle ‘En iyi’ diye çerçevelenen üniversiteler insanlığın hayrına mıdır, zararına mıdır?.. Hayrı mı çok, zararı mı çok?!..

Dünyanın en iyi üniversiteleri varsa, savaş neden var?!..

Dünyanın e iyi üniversitelerine rağmen, dünyada neden huzur yok, ama savaş var?!..

Dünyanın en iyi üniversiteleri ve savaş!.. Neden savaş!.. Üniversiteler ve savaş!..

Ateş gücü yüksek silahları yapanlar, kimyalık gazları ve  silahları üretenler, çoğu sağlığa zararlı ilaçları üretenler, GDO denen ölümcül gıda devşirmelerini yapanlar, savunmasız insanları kobay olarak kullananlar, insan neslinin devamını tehlikeye düşüren kısırlaştırmaları yapanlar, delirten, süründüren, kötürüm bırakan ilaçları bulanlar ve uygulayanlar, yanlış insanları ülkelerin başına getirenler, yalanı doğru gibi gösteren propagandaları yapanlar, akla hayale gelmeyen işkence yöntemlerini icat edenler, ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını türlü sömürme yöntemleriyle ele geçiren ‘Çok Uluslu Şirketler’de görev yapanlar, bunların CEO’su olanların hemen hepsi, işte bu ‘En iyi’ denen üniversitelerden çıkanlardır, yapılan kötülükler de onların marifetleridir..

Şu Alfred Nobel’i ve dünyaca ünlü Nobel ödüllerini biliyorsunuz.. Alferd Nobel, dinamit, ‘Ölüm Taciri’ ve Nobel Ödülü!.. Bunlar, bizler için neleri çağrıştırıyor?..

Eğer en iyi üniversite, dünyanın en insancıl doktorunu, mühendisini, öğretmenini, askerini, hukukçusunu, alimini, din adamını, siyaset adamını, işadamını, yazarını, düşünce insanını, ziraatçısını, veterinerini, idarecisini, sanatçısını, gazetecisini, diplomatını, annesini, babasını, evladını… yetiştiremiyorsa hiç de lazım değil böyle üniversiteler!..

Üniversiteler varsa, savaş neden var!..

Petrolü olan, madeni olan, gazı olan, verimli toprağı olan, zeki insanı olan, muazzam eğitim veren okulları olan, kalkınmasını doğru yönde başaracak olan ülkelere engel olmak amacıyla kurulan, dünyanın gizli ajandası olan kuruluşlarda görev alanlar da bu üniversite çıkışlılardır genelde..

Sen misin kalkınmak isteyen, sen misin gelişmiş bir ülkeye kafa tutan, sen misin dünyanın en iyi eğitim kurumlarına sahip olan; bunları farkettiklerinde yoketmeye çalışan sözde düşünce kuruluşlarında görev alanlar da, iyi araştırıldığında ‘iyi eğitim’ alanlardan çıktığı görülür..

Bizdeki Köy Enstitüleri durup dururken kapatılmadı..

1940’taki ABD başkanlık seçimlerinde aday olan, fakat kazanamayan Wendell Wilkie, ABD Başkanı Franklin Delano Roosevelt adına dünya turuna çıkar, bir durağı da Türkiye’dir, bu gezide ne hikmetse Köy Enstitüleri’ni inceler ve bir rapor hazırlar, rapordaki şu cümlelere bakar mısınız:

-Türkiye’de bir ordu yetişiyor… Hem de çok iyi yetişiyor… İleride başa çıkmak zor olabilir…

Dünyanın en iyi üniversitelerinde dünyanın en insancıl, barışçı, idealist, sevgi dolu, dünya ve insanseverler de çıkıyor elbette ki, yani bizdeki Oktay Sinanoğlu gibiler..

Bunlara da ‘idealist’ deyip geçiyoruz..

Tek başına, çok insani başarılar gerçekleştiriyorlar.. Böylelerinin çoğu da yaşatılmıyor ne yazık ki.. Dünya ülkelerinde, hayattan koparılmış o kadar çok idealist var ki…

Mesela İngiltere’de yakın zamanda işlenen cinayet:

“İngiltere'de AB yanlısı vekile suikast…

İngiltere’nin; AB içinde kalıp kalmayacağının belli olacağı tarihi referanduma bir hafta kala, AB yanlısı görüşleriyle bilinen İşçi Partili milletvekili Jo Cox, seçim kampanyası sırasında uğradığı silahlı ve bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi…”(Hürriyet, Kasım 05, 2021)

Dünyanın en iyi üniversiteleri haberinin de başlığını not edeyim:

“Dünyanın en iyi 100 üniversitesi…

Dünyanın en iyi 100 üniversitesi listesi belli oldu. Ancak içlerinde, bir tane bile Türk üniversitesi yok…”(…)(Hürriyet, Kasım 05, 2021)

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/dunyanin-en-iyi-100-universitesi-12648588

Ve..

Savaş savaş savaş!..

Kötülükler, cinayetler, akla hayale gelmeyecek düşmanlıklar!..

Üniversiteler, dünya huzurunu sağlayamadıktan sonra, sağlayamadığı sürece de ne anlam ifade eder ki!..

Üniversiteler varsa, savaş neden var?!..

Kalem, silahın önüne geçmedikçe insanlık huzur içinde yaşayamaz…

 

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..