Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Dünya ve insanoğlu gerçeği

Dünya ve insanoğlu gerçeği
 

Dünya ve insanoğlu gerçeği çok acık ve gerçek bir şekilde belirli iken araya giren şeytan nefis ve düzenbazların oyunları ile bu gerçek saptırılarak insanlık, vicdansız vefasız insanlıktan nasibini alamamış olarak insanların uçuruma düşmesi için bu kişilerce ve nefis ve şeytan ile uğraşılıyor.

Dünyaya geliş amacımız belirli. Sayısız nimetleri ve bizi yaratan yüce Allah’ı tanımak ve ibadet etmek tüm kötülüklerle mücadele etmek yıkanları yok ederek yeni ve güzellikleri inşa etmektir.
Ama her nedense bunu gerçeği unutturmak için etrafımızı saran nefis şeytan ve onun yaltakçıları tarafından unutturularak bu gerçekten yüz çevirerek yaşanmamızı sağlıyorlar.

Yaşamın amacı hususunda birçoğumuz bu gerçekten habersiz sadece yaşamak zevki sefa sürmek olduğu hususunda bilinçsiz olarak yaşamanın peşinde.

Unuttuğumuz bir konuda hayat sona erdikten den sonra devam edeceği ve yaşadığımız hayatın hesabının verileceği gerçeğidir.

Cennetin nimetleri ve cehennemin alevi yaşadığımız ve ölümü tattığımız gibi gerçektir. Bundan kaçışımız hiç yoktur.

Dünyada ölüm gelmeden önce kaçabileceğin bir şeyler varsa da ölüm geldikten sonra kesinlikle kaçış yoktur bir daha…. Hesap vermekten yapılan dünya hayatının her saniyesinin hesap olarak yüce Allah’a verileceği gerçeğinden.

İnsanoğlunun önüne dünya hayatında iki yol önüne koyulmuş alnına yaşayacağı kader yazılmış. Seçme hakkı kendine verilmiş seç beğen yaşa karşılığını gör.

Kimi sallanarak aldırmadan yürür bu yolda kimisi dikkat ederek yüce Rahmanın emri doğrultusunda tevazu merhamet dolu bir gönül ile yürür.

Herkesin düşüncesinde bir dileği var ama iyi ama kötü düşmüş peşine ömrünü o yolda devam ettirmiş, erkesinde ayrı ayrı derdi var imtihan dünyasında kimisi isyan ile ömrünü heder etmiş, kimisi sabırla derdi veren Rahmanın şifayı da vereceğini bildiği için sabırla bu imtihanı olduğunun bilincinde şükür ve sabırla beklemiş ve imtihanını kazanarak cennetteki karşılığını kazanmıştır.


İster hakkın yolunda merhamet dolu iman dolu gönül ile yürü karşılığında cenneti kazan, ister şeytan nefis ve yardakçılarının peşinde kin nefret ile koş ahirette cehennemi kazan. Seç beğen yaşa.

Mehmet Aluç

 


__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..