Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '20

 
Kategori
Siyaset
 

Dünyada üç zaman

 

Milyarlarca  senelik Dünyayı üç ayrı zamana ayırmak gerek:

1) Corona'dan önce

2) Corona dönemi ve 

3) Corona'dan sonraki dönem

 

CORONA' DAN ÖNCEKİ DÖNEM :

Bu dönem, müsebbibi ekonomi olan Emperyalizm dönemidir. Bu dönem dünyanın kuruluşundan itibaren başlamış ve  Kristof Kolomb'un Amerika kıtasına çıkmasıyla en büyük emperyalist devlet Amerika ile  günümüze kadar gelmiştir. Dünya görüşü,insanlık kuralları, kültür ve sanat ve daha bir çok insani özellik emperyalizmin gölgesi ve etkisi altında kalmış ve dünya ülkelerine yerleşmiştir.

Temel özellik " GÜÇLÜNÜN GÜÇSÜZÜ EZMESİ " ile oluşmuş ve  sanayileşme de, teknoloji ve ticaret de  bu menfaat mücadelesi üzerine yerleşmiştir.

Sömürülen ülkelerin günün birinde dünyanın başına büyük bir bela olacağı hiç düşünülmemiştir. Bunun ilk önemli belirtisi " mülteci hareketleri " ile kendini göstermiştir. Bunun bile hala farkında değiller.

CORONA DÖNEMİ

Kısa süre önce başlayan Corona Salgını ile Dünyada herşey değişti ama bunun tam anlamıyla nelere gebe olduğu halen tahmin edilememektedi. Yalnız bizim ülkemiz değil, tüm ülkeler ve bu ülkelerin liderleri ve yetkilileri bunun farkında değiller. Alışıla gelmiş dünya görüşleri ile hareket edip, milyarlarca hatta trilyonlarca dolar yardımlarla dünyayı kökünden sallayan felaketi çözmeyi düşünüp, ekonomilerini ve toplumsal yaşamlarını korumaya çabalıyorlar.

Ülke ve milletler ayırımının  ortadan kalkmak üzere olduğunun ve  tüm dünyanın birleşmek  zorunda kaldığının  farkında değiller. Korona'nın da bir dünya savaşı olduğunu anlayamadılar. Bunu çok iddialı şekilde söylüyorum diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın ki ,Birinci Dünya savaşı sonunda Güçlü Devletler ,MİLLETLER CEMİYETİNİ ,  İkinci Dünya Savaşı sonunda da BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TEŞKİLATINI  kurmuşlardı. Bunlar çaresizlikten dolayı  ve statülerini korumak ve garanti altına almak için  güçlü devletler tarafından kurulmuşlardır.Bugün de, Dünya Devletlerinin bambaşka  yeni bir Birleşmiş Milletler Teşkilatı kurması zorunluluk haline gelmiştir.Ama kimse bunun farkında değildir. 

Petrolmüş, ekonomik krizmiş, ihracatmış, dolarmış, milli hazinelermiş, Merkez Bankalarıymış, Teknolojiymiş, Atom bombasıymış, pilotsuz uçaklarmış, modern silahlarmış bunların hiçbir şey ifade etmediğini tüm dünya ülkeleri   hala anlayamadılar ve uyku halleri ya da beyinlerinin uyuşuk hali devam etmektedir.

Refah içindeki gelişmiş ülkeler ,tüm Afrika kıtasının açlık ve sefalet içinde olduğunu, bütün dünyayı sarsacak mülteci sorununu, gelişmemiş üçüncü dünya ülkelerinin  ve Arap dünyasının ne olacağını hiç ama hiç hesap etmek istemediler ve düşünmediler..Bu sorunların aynen bir virüs gibi dünyayı perişan edeceğinin farkında olmadılar ve herşeyin kendi iradeleri dahilinde devam edeceğine kesinlikle inandılar.

Ancak BİR VİRÜS, bütün dünyayı perişan etti ve dünya büyüklerinin halen anlamadığı bir kaç gerçeği gözler önüne serdi. Anlaşıldı ki :

- TÜM DÜNYAYADA EKONOMİLER PAMUK İPLİĞİNE BAĞLIDIR

-  "ÇALIŞAN AKTİF NÜFUS", DÜNYANIN TEMEL DİREĞİDİR.

-  ÇALIŞAN NÜFUS YOKSA, DÜNYA DA YOKTUR.

Bu üç önemli faktör şunu ortaya çıkardı :

-TÜM DÜNYA ÜLKELERİ BİRLEŞİN

-EMPERYALİZME, SAVAŞA  SON VERİN

-SİLAH YERİNE, SAĞLIK SANAYİNE , EKİPMANLARINA,LABORATORLARA, TIP DÜNYASINA YATIRIM YAPIN.GEREKSİZ TEKNOLOJİK ÇALIŞMALARA SON VERİN.

-NE 5G TELEFONLAR, NE UÇAN ARABALAR, NE UZAY GEMİLERİ  İNSANLARI ÖLÜMLERDEN KORUMAZ .

Evet ! Ortaya çıkan bu gerçeklere harfiyen uymak lazım.Ancak önümüzdeki aylar ve yıllarda Devletler bu gerçek çarelere uyarlar mı ?  Pek zannetmiyorum.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..