Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Corona komikliği ve gizemi

Corona çok tehlikeli bir virüs. Öncelikle yaşlıları olmak üzere insanları öldürüyor . DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR, insanları medeniyet  kurallarına  uymaya zorluyor ve beni hem üzüyor hem de komiğime gidiyor.

İşin en komiğinden başlayalım.

Amerikalı çok meşhur bir aktör,şimdilerde Amerika eyaletlerinden birinden emekli Vali, Televizyonlarda el yıkamanın ne şekilde olacağını Amerikan toplumuna ve Dünyaya açıklıyor. 21. yüzyıldayız ve Dünyanın en gelişmiş ülkesindeyiz ve bir artist çıkıyor ve el yıkamayı anlatıyor. Gülelim mi ağlayalım mı?

Bizde de öyle ,Profesörler, doktorlar , tanınmış insanlar EL YIKAMAYI anlatıyor. Demek ki diyorum " ülkemizde kimse el yıkamasını şimdiye kadar bilmiyordu " . Hem de yirmi saniye sürsün diyorlar bu temizlenme şekli. Zaman da veriyorlar. Toplum bu kadar mı bilgisiz. Corona nelere kadirsin ?.Daha doğrusu Yüce Tanrımız nelere kadirsin.? Bir virüsle dünyayı dize getiriyorsun.

Tüm otobüsler dezenfekte edilsin diyorlar. Bundan önce edilmiyor muydu? Bugüne kadar OTOBÜS DEZENFEKTASYONU  konusunda bir kanun veya yönetmelik yok muydu? Biz devamlı pis ortamiarda mı seyahat ettik?

Taksiler de dezenfekte edilecek,Hem de günde birkaç kere? Bundan önce durum nasıldı acaba? Ben söyleyeyim taksiler dezenfekte edilmiyordu? Sadece iç ve dış temizlik yapılıyordu. Neden dezenfektasyon işlemi yapılmıyordu veya bu konuda denetim yapılmıyordu?

Neden metrobüsler, trenler, tranvaylar , minibüsler dezenfekte edilmiyordu veya çok az yapılıyordu?

Neden fahiş fiyatla satış yapanları şikayet edeceğimiz web siteleri ilan edilmemişti? Şimdi bu sistem açıklandı ve yürürlüğe girdi? İllah toplumsal bir felaketle karşılaşınca mı bu tedbiri yürürlüğe koyduk?

Neden AVM 'ler ve benzeri yerler bugüne kadar periyodik olarak dezenfekte edilmedi?

Bu saydığım uygulamalar ve tedbirler  ve daha niceleri neden bu güne kadar uygulanmadı?

EVET NEDEN DEZENFEKTASYON VE DİĞER TEDBİRLER UYGULANMADI?

NEDEN VİRÜSLERLE İLGİLİ ÇOK DERİN ARAŞTIRMALAR YAPILMADI? NEDEN İHMAL EDİLDİ?

BEŞ KAMERALI TELEFONLAR, TAKLA ATAN ROBOTLAR, UÇAN ARABALAR , ELLİ KATLI GEMİLER, YÜZ KATLI BİNALAR YAPILIYOR AMA BİR VİRÜSLE MÜCADELE EDİLMİYOR VE AŞISI BULUNMAMIŞ?

Bunların cevabını bulamıyorum. BÜYÜK BİR GİZEM VAR ORTADA.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..