Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Dünyanın en iyi otobüs fabrikası Türkiye’ de

Dünyanın en iyi otobüs fabrikası Türkiye’ de
 

Haberi okuyunca ne kadar gururlandım. Dünyanın en iyi otobüs fabrikası Türkiye’ de diye, günümüz ekonomisinde otomotiv sektöründe Dünya’ nın eniyisi olmak gerçekten gurur verici. Başka alanlarda da Dünya lideri haline gelebilirsek o zaman ekomomide canlılık , istihdam ve böylelikle işsizliğin çözümü için büyük adımlar atılmış olur. Ekonomideki devrimler olmadıkça dışa bağımlılık, sürdükçe , kalkınmamız söz konusu olamaz. Atatürk’ ün dediği gibi:

" Memleketi bayındır hale cennet hale getirecek olan ekonomik güç ve ekonomik alandaki himmettir. Milletimizi insanca yaşatacak bir iktisat devrinin aşılması lazımdır. Hepimizin arzusu şudur ki, bu ülkenin insanları ellerinde örnekleriyle tarımın ticaretin endüstrinin emeğin yaşamanın temsilcilleri olsunlar, artık bu memleket böyle fakir ve bu millet hakir değil, memleketimize zenginler memleketi ve yeni Türkiye'nin adına da çalışkanlar diyarı denilsin. İşte millet böyle bir devri yüceltecektir ve böyle bir devrin tarihini yazacaktır. "

Amerika Birleşik Devletleri’ nin otobüs konusunda uzmanlaşmış dergisi BUSRide, MERCEDES Benz Türk Hoşdere Fabrikası, Dünyanın en iyi otobüs fabrikası olarak nitelendirildi. Dergide yer alan yazıda, Türk işçilerinin yüksev verim ve motivasyonla çalıştıkları, üretilen araç sayısının yanı sıra bu araçların özellikleride dikkate alındığında fabrikada çalışan işçi sayısının olağan üstü düşük olduğu belirtildi.

Fabrikanın en etkileyici yanı ise tüm iş akışlarının en ince ayrıntısına kadar ele alınarak planlanmış olduğu ifade edilen yazıda, Mercedes-Benz Türk otobüs üretimindeki yüksek verimliliğe dikkati çekmektedir.

Ülkemizin ekonomi alanındaki atılım hamleleri ve üretimdeki istikrar herzaman sağlanmalıdır.

İşsizlik yapılacak yatrımlarla önlenir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..