Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünyanın yedi harikası

Dünyanın yedi harikası
 

Yaşam, yaşamaya değer, değerlerle dolu.. Bakmasını ve görmemiz gerek..


Biz insanoğullarının ne kadar da kısa bir ömrü var aslında, bunu hiç düşündük mü ? Bakın daha dün 2008’in gelişini kutlarken bugün 2008’i uğurluyoruz ve yeni bir yıla birkaç saat sonra erişeceğiz.

Ne umutlar, ne beklentilerle yeni yıl karşılanır. Ama sonra, hiç beklenmedik şeylerle karşılaşılır. Genellikle hoşumuza gitmeyen şeylerle karşılaşılır. Umutsuzluk içine sokarız kendimizi. Beklentilerimizi hep bir sonraki yıla saklarız. Umutlanırız.. Bekleriz.. Sanki yeni yılda isteklerimiz olacakmış gibi… Oysa o anımıza bakmayız.. Bir yerlerden bir şeyler beklemek yerine, olması için çaba sarfetmeyiz..

2008 yılı gerçekten kötü bir yıldı… Irak’ın durumu ortada… Senenin son günlerinde İsrail Filistin’İ harita’dan silmeye hazırlanıyor. Devlet görevlileri pişkin, pişkin sırıtırken, haklılıklarını kanıtlamak için yaptıklarını YouToube’de yayınlıyorlar. Afrika’nın durumu malum, Afrika açıklarında korsanlık uluslar arası bir boyut kazandı. Dünya’da hergün binlerce insan hayatını kaybediyor. Savaşlar gittikçe artmaya başladı. Yarının çocukları Barış kelimesini ancak kitaplarca okuyacak gibi..

Yoksa geçen günlerde hoşgörü ve birbirimizi sevmek kelimeleri tarihe mi karışıyor. Bunu kimse istemez sanırım. Yeni yıl, önce Barış, sağlık, hoşgörü ve mutluluk getirsin.Umud güzel bir şey elbette ama sonuçsuz umutlar ne işe yarar ki ?

Öğle de umalım. 2008’in bu son yazısında size bir hikaye ile veda edelim..

Bir okulda, bir grup öğrenciden günümüz dünyasının yedi harikası'nın neler olduğunu yazmaları istemiş öğretmen. Çocuklar’da bildiklerini kağıtlara yazmaya başlamışlar.. Çoğu hemen hemen aynı şeyleri yazmışlar. Bir kısmının da aralarında anlaşmazlıklar çıkmasına rağmen, yapılan oylamada şu liste en çok oyu alır.


1) Mısır'ın Büyük Piramitleri
2) Taç Mahal (Taj Mahal)
3) Büyük Kanyon (Grand Canyon)
4) Panama Kanalı
5) Empire State Binası
6) St. Peter Bazilikası (St. Peter's Basilica)
7) Çin Seddi (China's Great Wall)

Öğretmen, çocukların kağıtlarını toplarken, sessizce duran bir kız öğrencisinin henüz kağıdını vermemiş olduğunu fark eder. Sonra öğrencisine kendi hazırladığı liste ile ilgili bir problem olup olmadığını sorar.

Kız Öğrenci ise "Evet, biraz. O kadar çok şey var ki, bir türlü karar veremiyorum" der. Öğretmen de öğrencisine "Peki, söyle bakalım. Senin listende neler var, belki biz sana yardımcı olabiliriz" der. Kız öğrenci önce duraksar ve sonra okumaya baslar: Bence Dünyanın Yedi Harikası :
1) görmek
2) duymak
3) dokunmak
4) tatmak
5) hissetmek
6) gülmek
7) ve sevmek...

Sınıfta önce gülüşmeler olur, sonra yerini bir sessizlik alır. Öğretmen şaşırır ama kızın kağıdını listenin en başına alır. Bu hikayeden çıkartılacak ders sizce ne olmalıdır ?

Görüldüğü gibi, hepimize basit, sıradan ve normal gelen, günlük hayatta rastladığımız, düşündüğümüz ve gözden kaçırdığımız şeyler gerçekte ne kadar da mükemmeldirler öyle değil mi ?

Bu yazı, 2008’in son yazısı.. Küçük kızın söylediği, dünya’nın 7 harikasından mahrum olmayacağınız bir yıl geçirmenizi dilerim.

<ı>Bir hatırlatma: Hayattaki en değerli şeyler satın alınamayanlardır

Mutlu yıllar..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..