Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hakan Karaduman (Akdenizli)

http://blog.milliyet.com.tr/akdenizli

16 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Durgu

Durgu
 

Resesyon, durgunluk.

Ekonomistlerin sevmediği kelime.

Kapitalizm gelecekle ilgilenmez. Kapitalizmin şişman ve doymak bilmeyen ruhsuz bir canavar olmasından ötürü, onun yiyerek, yok ederek, tüketerek büyümesi istenir. Canavar midesini öyle abur cuburla doldurmuş durumdaki, sindirim ve arkasından gelecek boşaltım için durmak zorunda kaldı.

İçini boşaltacağında dünyanın içine değil, p.nu -yer yok- geleceğinize doğru hedefleyeceğini söylemeliyim.

Krediler, morgeç-kırımızı geç- tüm dünyada büyük soruna yol açmak üzere. Citibank milyarca dolar zarar yazmış. Türkiye değil ki, kapitalizmin baş ülkesinde devlet de yardım etmez hani.

Çiniler eğer uzaydan gelip o topraklara yerleşmedilerse, planlı değil demektir, bu gidişe yılda yüz bin işçiye kıyarak katkı yaptı.

Kumdan kaleler asit yağmurlarına teslim olmadan önce,

kapitalizm, para, güç, iş, aş= hemen, şimdi savaş!

Reçete belli dostlar: hemen, yeni bir savaşa ihtiyacı var kapitalizmin. Savaş olmalı ki, savaş ekonomisi için ayrılmış devletlerin “gıymetli” paraları kasalardan çıksın.

Kapitalizm gelecekle ilgilenmez dediğimde akıllardaki “gelecek” kavramından çok, kısa hesaplarla ilgili olacağını söylemeliyim. 20-30 yıllık krediler hükümetlerin ilgisindedir. Halkın 20 yıl boyunca borçlandırıp geleceğinin bir kısmını hükümetlere ipotek verme fikri, devletlerin daha çok iştahlarını açar.

Rest şudur,

Kapitalizm: “Bana daha çok bakteri b.ku lazım! Çabuk git, nereden bulursan bul ve bana getir! (‘Akbabanın üç günü,’ Robert Redford). Ne ağaç, ne hayvan ne de insan; yok etmenin sınırına kadar dayan!

Görüyorsan, git çöllere dayan."

Umarım ekonomideki resesyon, insanlara da bulaşır. Düşünün; insanlar durgunlaşmış, oturmuş düşünürler, “acep ben, nireden geldiiim, nire giderim..?”

Sosyal adalet ve paylaşım insana lüks kaçar. Çünkü insanlar evrim sürecinde beyin gelişimini henüz tamamlamadılar.

Paylaşmak, cesur ve mert insanların tavrıdır. Oysa artık herkesin korkma zamanı. Parasız kalmaktan, işsiz kalmaktan, hastalanmaktan, amansız hastalanmaktan, üşümekten, sıcaktan baymaktan, arkadaşsızlıktan, yeme içmeden kesilmekten, nefes alamamaktan; Tanrının gazabından KORK!

Sen bu denli korkarken, yumuşak yüzüyle sevgi gelip seni korkutan ejderhalara kızarak onları kovacak. Sen bekle…

***

seçkim: http://www.youtube.com/watch?v=nl-wRbJoWVA&feature=related

 
Toplam blog
: 470
: 551
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Ateşten denizleri mumdan gemilerle geçmeye" benzer hayatımız. Mutlaka mavi gökyüzü görünecektir. Gid..