Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '08

 
Kategori
Deneme
 

Dürüst olmak her zaman mutluluk getirir

Dürüst olmak her zaman mutluluk getirir
 

Biz iyi niyetliyizdir, ama herkes öyle değildir.

Çok kişi bizi “fazla iyilik değildir” diye uyarır ama yine durmayız, iyilik yapmaktan kendimizi alamayız.

İyilik aslında iyi bir şeydir. İnsanlar kötü anlasalar da, yeryüzündeki dinlerin hepsi “iyi olmayı”, “ahlaklı olmayı” emrederler.

Ama insanlar iyiliği hak etmiyorlar bence, çünkü insanların hepsi iyi değildir. İyi olmayan insana da iyilik yapmamak gerekir. Ama insanların iyileri, kötüleri kolay ayırt edilemiyor. Çünkü insanlar iki yüzlüdür. Asıl yüzlerini göstermezler. Çoğu insan "dost" veya "iyi arkadaş" maskesi ile dolaşıyor. Oysa gerçek dost ile bunların arasında dünyalar kadar fark vardır.

Nasıl ederiz gerçek dostlarla diğerlerini?

Dürüst olmalarına bakın.

Çünkü gerçek dostlar yalan söylemezler.

Eğer yakın çevremizdeki bazı insanlar, bize ‘bu insana dikkat’ diyorlarsa, oturup biraz düşünmemiz gerekiyor. Bir bildikleri olduğu için öyle söylüyorlardır. Onlara “o insan sizin bildiğiniz gibi değil’ deriz, bir zaman sonra da onların haklı olduğunu görebiliriz. Sonra da bize ‘Kendi düşen ağlamaz’ dedikleri zaman, oturur bir de onlara kızarız.

O nedenle insanları iyi tanımaya çalışalım. ve de bir insandan, dost sandığımız birinden ayrılmayı düşünüyorsak, bunu yapmak her zaman kolay değildir. Gerektiğinde bırakabilmek bir beceri işidir. Birini özgür bıraktığımızda onu daha iyi tanıyabiliriz. Eğer o kişiden dolayı kendinize ve başkalarına karşı dürüst davranmıyorsanız, yalan söylüyorsanız, bir şeyleri gizliyorsanız, buna son vermesini bilmelisiniz. İşte ancak o zaman hedefinize ulaşabilirsiniz ve rahatlarsınız. Çünkü dürüst olmak her zaman mutluluk getirir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..